GEMENII FOTBALULUI MOLDOVENESC. Povestea fraților Macriţchi, tinerii care sunt de nedespărțit chiar și pe teren

Embed:
Ronald și Frank de Boer, Hamit și Halil Altintop, Vasili și Alexei Berezuţki, Sven și Lars Bender. Toţi aceştea sunt gemeni celebri din fotbalul mondial care au făcut performanţă sau abia apar în lumina reflectoarelor.

Deşi Republica Moldova nu se poate lăuda cu mari rezultate în istoria recentă a sportului rege, în fotbalul autohton există și frați gemeni. Este vorba de gemenii Macriţchi. Jucătorii legitimaţi la Petrocub Hânceşti, Valeriu și Andrei Macrițchi, au câte 22 de ani şi sunt de nedespărţit atât pe terenul de fotbal, cât și în afara lui. Andrei este mezinul familiei, el fiind cu 5 minute mai mic decât Valeriu. Ca şi în alte cazuri, cei doi au parte adesea de momente bizare pe terenul de fotbal.

"Se întâmplă când unul din noi greșește pe teren și antrenorul strigă numele altuia. Noi răspundem cu furie, eu nu sunt Valeriu, sunt Andrei. Chiar și acum antrenorul de la Petrocub, Lilian Popescu, ne încurcă. Nu ne poate deosebi", a spus Andrei Macrițchi, mijlocaș FC Petrocub.

Iar în viaţa de zi cu zi Valeriu şi Andrei sunt adevăraţi gentlemani, în special când vine vorba de viaţa personală.

"Fiecare comunică cu o fată anumită, nu ne băgăm în viața altuia, nu ne interesăm. Alții ar putea profita de situație, însă noi nu", a spus frații Macriţchi.

Aventura gemenilor Macriţchi în fotbal a începtul la Bălţi, acolo unde s-au născut.

"Noi trebuie să-i mulțumim în primul rând tatălui. El a fost acela care ne-a adus la școala de fotbal din Bălți, iar nouă ne-a plăcut din start fotbalul", a declarat Valeriu Macriţchi, fundaș FC Petrocub.

"Foarte mult lucrăm fizic, iar atunci nu erau așa condiții cum sunt acum. Erau timpuri când alergam prin pădure, iar asta a fost bine pentru noi",a menșionat  Andrei Macrițchi, mijlocaș FC Petrocub.

Cei doi au recunoscut că se înțeleg foarte bine pe terenul de fotbal, iar idolii lor sunt alţi fraţi gemeni, nu atât de titraţi ca olandezii Ronald și Frank de Boer, ci tinerele speranţe - Alexei şi Anton Miranciuk de la Lokomotiv Moscova.

"Ne simțim mai bine ca altcineva. Jucăm de atâția ani împreună și ne înțelegem din jumătate de cuvânt. Frații Miranciuc sunt foarte talentați. Mulți antrenori îi consideră foarte talentați. Au jucat deja câteva meciuri pentru naționala Rusiei", a spus Valeriu Macriţchi, fundaș FC Petrocub.

La vârsta de 13 ani fraţii Macriţchi au făcut un pas uriaş: s-au mutat la Tiraspol, unde au jucat pentru echipele de tineret, iar mai apoi au fost promovaţi la prima formație a clubului Sheriff. Andrei Macrițchi și-a amintit de cea mai memorabilă partidă jucată în tricoul ”galben-negru”.

"Pentru mine a fost Supercupa cu Milsami, când am câștigat cu 3-1, iar eu am dat gol. A fost unul din puținele meciuri oficiale ce le-am jucat pentru Sheriff", a spus  Andrei Macrițchi, mijlocaș FC Petrocub.

Şi performanţele celor doi nu se limitează la echipele de club. Recent, gemenii Macriţchi au fost convocați în premieră la naționala Moldovei de către selecționerul Alexandru Spiridon. Andrei şi Valeriu nu au debutat însă în partidele amicale cu Coreea de Sud și Azerbaidjan, dar speră că o vor face în cea cu Arabia Saudită din 26 februarie.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu