Gazoductul Ungheni-Chișinău va fi dat în exploatare până la sfârșitul anului 2018

Embed:

Gazoductul Ungheni-Chișinău va fi dat în exploatare până la sfârșitul anului 2018. Anunțul a fost făcut de către ministrul român al Economiei, Gheorghe Șimon, în cadrul unei întrevederi la București cu omologul său moldovean, vicepremierul Octavian Calmîc.

Oficialul român a menționat  că SA Transgaz își va deschide un sediu în țara noastră pentru a grăbi finalizarea gazoductului.

Cei doi miniștri ai Economiei s-au înțeles totodată să semneze un demers comun prin care să ceară Uniunii Europene încă 10 milioane de euro pentru gazoduct. 

Octavian Calmîc și Gheorghe Șimon au mai convenit asupra unui demers privind proiectul interconexiunii rețelelor electrice dintre România și Moldova.

Investiția inițială este estimată la aproximativ 300 de milioane de euro, dintre care 40 sub formă de grant din partea blocului comunitar.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre relațiile bilaterale moldo-române. Totodată, Gheorghe Șimon a ținut să dea asigurări că țara sa o va susține în continuare pe a noastră, iar Octavian Calmîc i-a mulțumit din partea guvernului de la Chișinău pentru suportul financiar acordat Moldovei de România.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu