Gazoductul Iaşi-Chişinău va fi gata până în 2018

Embed:

Extinderea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău, până în 2018, este un termen real. Declaraţia a fost făcută de către ambasadorul României în ţara noastră, Daniel Ioniţă, într-un interviu pentru Radio Chişinău. Diplomatul a mai spus că Bucureştiul sprijină pe deplin acest obiectiv, însă este nevoie de aceeaşi susţinere şi pe malul stâng al Prutului. 

"În ceea ce ne priveşte pe noi, cei de pe malul drept al Prutului, vă asigur că există deplină susţinere politică şi suntem deschişi să promovăm obiectivele respective de interconexiune energetică în termenul agreat." susţine ambasadorul României în Moldova, Daniel Ioniţă

Ioniţă a mai declarat că la sfârşitul lunii trecute a avut loc o reuniune tehnică la Bucureşti la care au participat reprezentanți ai ministerelor de resort din România și din Republica Moldova, împreună cu experții principalelor companii care sunt responsabile de interconexiune energetică.

Cele două părți au convenit asupra unui calendar comun de acțiuni.Gazoductul Iaşi-Ungheni a fost inaugurat în data de 27 august 2014. În prezent, Republica Moldova importă prin acest gazoduct peste 1,1 milioane de metri cubi de gaze naturale din România. Noua conductă va avea 120 de kilometri şi va putea transporta 1,5 miliarde metri cubi de gaze pe an. 

Lasă un comentariu