GAZELE NATURALE NU SE VOR SCUMPI. Anunțul făcut de ANRE

Embed:

Preţul gazelor nu se va modifica, după cum s-a speculat zilele trecute în presă. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică informează că la moment nu există motive pentru creșterea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali, deoarece nu există nicio solicitare în acest sens din partea operatorului SA "Moldovagaz", care să prezinte și probe pentru o eventuală modificare a prețului.

Potrivit unui comunicat emis de ANRE, pentru o ajustare a tarifelor, SA "Moldovagaz" trebuie prezentate calcule necesare, cu argumente plauzibile în acest sens.

Directorul general al ANRE, Veaceslav Untilă, a declarat pentru Publika TV că nu sunt motive pentru creşterea tarifelor pentru consumatorii finali. Potrivit lui Untilă, în prezent nu există vreo solicitare în acest sens din partea "Moldovagaz".

Directorul general al ANRE mai precizează că pentru o ajustare a tarifelor, furnizorul de gaze naturale trebuie să prezinte, pe lângă calculele necesare, şi probe şi argumente plauzibile care să demonstreze că această măsură este necesară.

În prezent, pentru un consum mai mic de 30 de metri cubi de gaze, moldovenii plătesc 4 lei şi 70 de bani, cu 20 la sută mai puţin decât în 2017. Cei care consumă mai mult de 30 de metri cubi, plătesc 4 lei şi 89 de bani.

De asemenea, potrivit Legii 108 cu privire la gazele naturale "Consiliul de administrație al Agenţiei este obligat să examineze cererile privind costurile de bază, preţurile şi tarifele reglementate în termen de cel mult 180 de zile calendaristice de la data înregistrării solicitării."

"ANRE informează că la moment nu se examinează nicio cerere privind majorarea preţurilor la gazele naturale pentru consumatorii finali. În cazul în care "Moldovagaz" se va adresa cu o cerere de revizuire a tarifelor, ANRE, conform legii cu privire la gazele naturale, are la dispoziţie 180 de zile pentru a lua unele decizii. Până când ANRE nu va examina demersul operatorului, tarifele la gazele naturale rămân neschimbate", a declarat Veaceslav Untilă, director general al ANRE.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu