GAZDA OLIMPIADEI ALBE DIN 2026. Milano și Cortina d'Ampezzo vor organiza JO din 2026

Embed:
Oraşele italiene Milano şi Cortina d'Ampezzo vor găzdui Jocurile Olimpice de iarnă din 2026. Decizia a fost luată la şedinţa Comitetul Internaţional Olimpic, ce a avut loc la Lausanne, în Elveţia. Candidatura italiană a fost susţinută cu 47 de voturi, faţă de 34 pentru Stockholm, în condițiile în care unul dintre cei 82 de membri s-a abţinut. Competiţia se va desfăşura între 6 şi 22 februarie 2026.

"Acesta este un rezultat foarte important, nu doar pentru mine, ci și pentru întreaga țară. După cum a amintit președintele Bach acum câteva minute, am reuşit cu toţii să creăm o echipă fantastică şi ma mândresc cu ea", a spus GIOVANNI MALAGO/preşedinte Comitetul Olimpic.

Din lipsa susţinerii populare şi a costurilor mari, au renunţat rând pe rând 4 candidaturi: orașele Calgary din Canada, Graz din Austria, Sapporo din Japonia şi Sion din Elveţia.

Candidatura staţiunii turce Erzurum a fost blocată de forul internaţional în octombrie 2018. Va fi pentru a treia oară când Italia va organiza Olimpiada de Iarnă după ediţiile din 1956 şi 2006.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu