Gaz paralizant neidentificat într-o şcoală din Sângerei. Şase elevi au ajuns la spital

Embed:

Şase copii au ajuns în stare gravă la spital, după ce au inhalat gaz paralizant. Incidentul s-a produs azi dimineaţă, la liceul din satul Rădoaia, raionul Sângerei.

Copiii au fost evacuaţi abia după ce nu mai puteau respira, din cauza mirosului de gaz.

"10-15 minute de lecţie a trecut şi s-a simţit un miros extraordinar de înţepător. Am evacuat copii afară, eram la etajul patru când am coborât jos, am simţit că sus mirosul era mai pronunţat", spune profesoara Natalia Cebotari

"Sursa primară a acestui caz care nu a fost încă identificată, a apărut de aici, de la etajul patru, bloc A. A avut loc evacuarea școlii, fără panică prea multă. Copii s-au deplasat în fața școlii după care au ajuns pe terenul de fotbal. Adică am încercat să asigurăm securitatea copiilor", explică directorul liceului Vitalie Petrov.

Copiii au fost aduşi la spital în stare gravă, spun medicii.

"Dureri de cap severe, cu senzaţie de pierdere a mişcării, adică nu puteau să mişte picioare, dureri în tot corpul şi uscăciune în gură. Acum toţi sunt în afara pericolului, nu au nici o simptomatică".

Părinţii elevilor sunt ingrijoraţi de faptul că în liceu a fost adus spray paralizant:

"Nu mi se pare normal, pentru că odată ce trimiți copilul la școala este și bine să fie în siguranță"

 "S-a întâmplat din cauza unor copii, parcă am înțeles, copii au făcut acolo ceva, nu s-a întâmplat așa de la sine".

Poliţia investighează circumstanţele producerii incidentului. "La verificarea acestui incident este implicat intregul sector al Inspectoratului de poliţie Sângerei. Se anchetează elevii care se aflau la momentul în clasa unde a fost focarul. Părinţii pot fi atraşi la răspundere contravenţională", a afirmat ofiţerul de poliţie Ruslan Drăgan.

Specialiştii Centrului raional de Sănătate Publică nu au reuşit să preleve probe de gaz, din cauză că nu au instumentele necesare.

Pe aceeaşi temă