Gaură bugetară?! Deputaţii îşi reînoiesc parcul auto cu PATRU MAŞINI pentru care au alocat PESTE DOUĂ MILIOANE de lei (DOC)

Embed:

Deputaţii au decis să-şi reînoiască parcul auto cu patru maşini, pentru care au alocat peste două milioane de lei. Totodată, vor fi procurate 56 de calculatoare noi pentru parlamentarii din alianţa ACUM - PSRM. Informaţiile se regăsesc în Nota informativă la proiectul Hotărârii Biroului Permanent al Parlamentului cu privire la bugetul pentru 2019. 

În document este menţionat că datorită faptului că deputaţii au lipsit de la muncă în prima jumătate a acestui an, s-au economisit aproape patru milioane de lei. Din aceşti bani, parlamentarii au decis să-şi cumpere maşini de 2,1 milioane de lei, adica fiecare automobil va costa peste jumătate de milion de lei, echivalentul a 26 de mii de euro.

Totodată, deputaţii din blocul ACUM, dar şi cei din PSRM, vor să cumpere 56 de notebook-uri. În document se mai spune că vor fi procurate 5 imprimante şi o cameră video, iar pentru toate acestea s-au alocat încă peste 1,3 milioane de lei. 

Publika.md precizează că la sfârşitul lui iulie, deputatul PPDA Alexandru Slusari spunea că fosta guvernare a lăsat o gaură bugetară imensă, iar din această cauză angajaţii din sfera bugetară ar putea rămâne fără salarii.

CITEŞTE ŞI: Deputații ACUM-PSRM anunță că într-o lună NU VOR PUTEA să achite salariile

Totodată, Guvernul condus de Maia Sandu a majorat mai multe impozite şi taxe pentru a obţine finanţare de la FMI. Mai mulţi agenţi economici, dar şi societatea civilă au criticat această decizie, iar guvernul a explicat că astfel vor să acopere deficitul bugetar.  

CITEŞTE ŞI: Natalia Gavrilița despre reduceri bugetare: Suntem în discuții cu partenerii externi pentru a găsi soluții

Lasă un comentariu