GATA să-şi apere ţara! 60 de soldaţi din Batalionul de Gardă au depus jurământul de credinţă

Embed:

Ceremonie solemnă la Chişinău, unde 60 de soldaţi din Batalionul de Gardă au depus jurământul de credinţă. Ei au urmat timp de 2 luni un curs de instruire militară iniţială.

"Serviciul militar a fost, este şi va fi o şcoală a bărbăţiei, un examen al vieţii şi o datorie sfântă pentru fiecare cetăţean", a menţionat un soldat.

"Într-adevăr e frumos. Te faci mai bărbat. Ultimele două săptămâni ne-am pregătit anume la ziua de astăzi", a precizat un militar.

A fost organizată şi o expoziţie de armament şi echipament din dotarea Armatei Naţionale.

"Pot viziona echipamentul şi armamentul din dotare a Batalionului cu destinaţie specială şi a Batalionului de gardă care este. Sunt unele uniforme specifice terenului nostru a Republicii Moldova. Uniforma şi echipamentul de protecţie", a declarat Constantin Câşleanu, maior.

Părinţii care au venit să-şi susţină fiii au avut multe emoţii: "Am fost şi eu ostaş şi ştiu ce înseamnă asta. Trebuie să ştie să tragă din armă, să apere patria".

Locţiitorul comandantului Armatei Naţionale i-a felicitat pe tinerii soldaţi şi le-a reamintit că din 2021, ţara noastră renunţă la serviciul militar obligatoriu, iar armata va fi constituită doar militari angajaţi pe bază de contract.

"Armata Naţională a lansat un vast program de profesionalizare şi sper că la finele serviciului, mulţi din voi vor alege cariera de militar", a declarat Eduard Ohladciuc, colonel, locţiitorul comandantului Armatei Naţionale.

În 2017, în armată au fost încorporaţi aproximativ 2.500 de tineri, iar anul trecut, doar 1.600. În schimb, ţara noastră are acum o mie de militari angajaţi pe bază de contract.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu