Gata cu ogrăzile "ca de după război" din Capitală. Încă o groapă dintr-o curte este ASTUPATĂ (VIDEO)

Embed:

Încă o groapa din şantierul unei clădiri neconstruite din Capitală este în proces de astupare.

Într-un video postat pe pagina sa de Facebook, edilul Capitalei, Ruslan Codreanu vorbeşte despre începutul demolării gardului şi acoperirea cotlovanului din curtea blocurilor de pe strada Alba Iulia 89.

Săptămâna trecută, gardul construit abuziv pe Alba Iulia 77, a fost de asemenea demolat, la iniţiativa autorităţilor.

"Oamenii trebuie să aibă confort. Patru mii de locătari se vor bucura de el din nou. Vreau să se simtă că legea funcţionează", spune edilul de Chişinău în înregistrarea video.

Primarul mai vorbeşte despre reamenajarea spaţiului. În locul gropii, care 11 ani la rând a incomodat locatarii blocurilor din apropiere se va construi un teren de joacă, unul de sport şi locuri de parcare. 

Ruslan Codreanu a discutat cu reprezentanţii asociaţiilor locătarilor şi, în timp scurt, pe terenul amenajat vor fi plantaţi mai mulţi copaci.

Potrivit edilului, lucrările de astupare a gropii vor dura aproximativ 3 zile. Circa 350 de maşini vor transporta lut şi pământ. 

"Schiţa proiectului de amenajare va fi elaborată la scurt timp după finalizarea lucrărilor de astupare în şantier", mai comunică Ruslan Codreanu.

"Păcat că oamenii au stat 11 ani cu frica-n sân, cu stres şi au făcut cheltuieli prin instanţe. Oraşul s-a dezvoltat destul de haotic. Trebuie să oprim acest lucru", mai comentează oficialul.

Publika.md aminteşte că mai multe curţi de bloc din Capitală sunt în stare deplorabilă şi nu au mai fost reparate de peste 10 ani. Primarul interimar Ruslan Codreanu a cerut săptămâna trecută şefului întreprinderii "Exdrupo" să asigure demararea cât mai urgentă a lucrărilor. În acest scop, anul acesta, din bugetul municipal au fost alocate 20 milioane de lei.

Citeşte şi Reparaţie în curţile de bloc din Capitală. Autorităţile locale au alocat 20 de milioane de lei în acest scop

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu