GATA CU MAȘINILE SOVIETICE! Zece laboratoare CNSP au primit mașini noi

Embed:

Specialiștii Centrelor de Sănătate Publică din țară vor ajunge mai repede în focarele de infecții pentru a preleva probe.

Zece instituţii din ţară au primit mașini noi, care le vor înlocui pe cele vechi. Cheile au fost înmânate de ministrul Sănătății, Stela Grigoraș.

Reprezentanții Centrelor de Sănătate Publică din țară s-au bucurat de noile achiziții.

"Dificultățile erau foarte mari, deoarece avem niște mașini de marca Vaz de undeva de vreo 15,16 ani. Erau foarte învechite. Sperăm pe viitor ca acele servicii care le prestăm de sănătate publică să fie mai calitative și mai urgente cu noul transport", a spus medicul-șef CSP Căușeni, Andrei Cazacioc.

"Mașinile de la noi din Hâncești se duc și fac câte 300 de km pe zi. Este un jiguli vechi cum spune rusul "sapaghi Stalina". E foarte complicat. Multe cheltuieli pentru reparație", a spus reprezentantul Centrului de Sănătate Publică Hâncești, Dumitru Mațco.

Ministrul Stela Grigoraș speră că, o dată cu procurarea mașinilor, eficiența centrelor de sănătate va spori.

"Vor fi utilizate pentru colectarea probelor de la Centrele de Sănătate Publică teritoriale, dar totodată vor fi puse la dispoziția specialiștilor pentru a efectua vizite în focarele de infecție contagioase", a spus ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș.

Administrația Centrului Național de Sănătate Publică speră ca în următorii ani toate laboratoarele din ţară să primească astfel de dotări.

"Zece ani, nimeni nu a primit nicio unitate de transport în centrele teritoriale. În rest, acesta este primul pas spre reformă. Deja este un bun început", a comunicat directorul CNSP, Iurie Pânzaru.

Pentru achiziţia celor 12 autovehicule s-au cheltuit din bugetul Centrului Naţional de Sănătate Publică 2,5 milioane de lei. În laboratoarele CNSP din țară sunt diagnosticate persoanele care suferă de boli transmisibile, inclusiv de HIV/SIDA.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu