GATA cu maşinile parcate neregulamentar. CUM VOR FI SANCŢIONAŢI şoferii care încalcă regulile

Inspectorii de patrulare vor fi cu ochii pe şoferii care parchează neregulamentar, începând de astăzi.

Totodată, din data de 22 aprilie, va intra în vigoare noua regulă legală cu privire la parcarea neregulamentară, astfel șoferii care nu respectă regulile privind parcarea automobilelor vor fi amendaţi cu până la 1.500 de lei și 4 puncte de penalizare. 

Potrivit şefului INP, Marin Maxian, pâna la intrarea în vigoare a noilor măsuri vor fi instalate indicatoare în locurile interzise pentru parcare. Oprirea sau staționarea vehiculelor pe porțiuni de drum care nu sunt marcate coresponzător, prin indicator rutier „parcare” sau „parcare rezervată” precum și prin marcajul rutier „linia îngustă continuă”, chiar și cu respectarea distanței de 1,5 metri, va atrage după sine răspunderea contravențională.

Reprezentanţii INP vor intensifica controalele privind parcarea în locuri interzise (în fața magazinului, în intersecții, pe trecerile pietonale, pe scările blocului) pentru a preveni astfel de nereguli, care sunt un obstacol pentru accesul pompierilor, ambulanțelor, polițiștilor, dar şi a persoanelele cu nevoi speciale și a mamele cu copiii în cărucioare.

Reprezentanţii INP îndeamnă conducătorii auto:

- să parcheze mașinile în așa fel încât să nu creeze impedimente celorlalți participanți la trafic;
- să pledeze pentru călătoria cu transportul public;
- o alternativă este parcarea în locurile special amenajate și să nu uite că fiecare șofer este și pieton.

Potrivit datelor INP, anul trecut, peste 8.400 de șoferi au fost sancționați pentru că au parcat neregulamentar.

În primele 3 luni a anului 2019, peste 540 s-au ales cu procese-verbare, cu circa 75% mai puțin decât perioada similară a anului precedent.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu