Gata cu înşelătoriile de Black Friday. Noua lege care îi vizează pe comercianți

Embed:

Înşelătoriile de Black Friday vor fi din ce în ce mai puţine şi vor fi sancţionate prompt pe viitor. Comercianţii sunt obligaţi să afişeze lângă preţul redus şi preţul anterior care a fost valabil cel puţin 30 de zile înainte de ziua marilor solduri, astfel încât clienţii să vadă diferenţa.

Măsurile au rolul de a proteja drepturile consumatorilor şi se regăsesc în directiva Consiliului Parlamentului European şi a Consiliului Uniunii Europene, adoptată zilele trecute.

De asemenea, în cazul în care reducerea de preț este aplicată treptat, statele membre pot prevedea în legislaţia naţională ca prețul iniţial să fie considerat fără reducere.

În noua directivă europeană se mai menţionează că persoanele afectate de practicile comerciale neloiale, cum ar fi marketingul agresiv, pot primi despăgubiri. Acestea constau fie în reducerea preţurilor, fie în înlocuirea produsului sau anularea vânzării contractului.

Pentru înşelătorie, statele membre ale blocului comunitar pot aplica amenzi comercianţilor de cel puţin patru procente din cifra de afaceri.

loading...

Lasă un comentariu