Gata cu ambuteiajele! A fost dublat numărul poliţiştilor la dirijarea traficului rutier în cele mai aglomerate intersecții din Capitală

Embed:

De astăzi, de două ori mai mulţi poliţişti vor dirija circulaţia în cele mai aglomerate intersecţii din Capitală. Decizia a fost luată de conducerea Inspectoratului General al Poliţiei pentru a uşura traficul, dar şi pentru a evita ambuteiajele. 

De dimineaţă, circulaţia în intersecţia străzilor Puşkin şi bulevardul Ştefan cel Mare a fost dirijată de inspectorii de patrulare. 

"Bineînţeles că şi conducătorii auto se conformează. Mai sunt unele situaţii, dar deja de un timp îndelungat, aceştia sunt binevoitori", a menţionat Vasile Gonţescu, comandant al Batalionului nr. 2 INP. 

Prezenţa sporită a agenţilor de patrulare nu putea trece neobservată:

"Îmi pare bine că cineva se gândeşte la asta, ca să fluidizeze traficul. Sunt străzi blocate şi este foarte bine".

"Sunt mai disciplinaţi, când sunt în intersecţii poliţiştii".

"Este mai uşor de circulat".

"Fără ei dimineaţa ar fi dificil". 

Alţii însă s-au arătat deranjaţi:

"Câteodată, mi se pare că ei mai mult încurcă. Nu fac nicio regulă. Semafoarele pentru ce sunt puse?!"

Potrivit şefului adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc, inspectorii de patrulare vor dirija traficul în orele de vârf. 

"Împreună cu poliţia de patrulare, consultând autorităţile publice locale, am luat decizia de a dubla numărul de angajaţi ai Inspectoratului de Patrulare pe toate străzile şi bulevardele Capitalei pentru ca cetăţenii, participanţii la trafic să circule mai uşor", a declarat Gheorghe Cavcaliuc. 

Aproape 100 de agenţi de patrulare vor fi în misiune în 35 de intersecţii şi în 15 sensuri giratorii.

"Noi vom fi prezenţi în stradă la intersecţii la aceste cercuri giratorii, la intersecţiile periculoase sau aglomerate atât timp cât se va circula greu şi va fi nevoie de ajutorul nostru", a precizat şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei.

Oamenii legii împreună cu carabinierii patrulează şi în apropierea instituţiilor de învăţământ şi-i ajută pe copii să treacă în siguranţă strada.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu