GATA CU ALCOOLUL LA VOLAN. Ce spun șoferii despre ridicarea permiselor celor prinși beți

Trei bărbaţi au rămas noaptea trecută fără permis de conducere după ce au fost prinşi beţi la volan. Ei sunt primii şoferi care au fost lipsiţi de carnete după intrarea în vigoare a pedepselor mai dure. Conform noilor modificări, permisele lor sunt ridicate automat şi suspendate, până la decizia finală a instanţei de judecată. 

Potrivit poliţiştilor, un bărbat din Glodeni a fost observat că circula cu luminile stinse. În urma verificării cu alcooltestul, rezultatul a arătat că tânărul de 27 de ani avea o concentrație de alcool în aerul expirat de şapte ori mai mare decât norma admisă. Individul riscă să rămână şi fără dreptul de a conduce mijloace de transport pentru un termen de până la patru ani. Totodată, el ar putea primi drept pedeapsă între 200 şi 240 de ore de muncă în folosul comunității. Ceilalţi doi conducători auto care au urcat în stare de ebrietate la volan au fost traşi pe dreapta de inspectorii de patrulare din ... şi ... 

CITEȘTE ȘI: GATA CU ALCOOLUL LA VOLAN. Din 14 decembrie șoferii prinși BĂUȚI rămân fără permis PE LOC

Conform noilor prevederi care au intrat în vigoare astăzi, şoferii prinşi beţi la volan nu vor mai beneficia de un carnet temporar.  Mai mult, le vor fi ridicate automobilele şi transportate la o parcare specială. Procedura va costa 250 de lei, plus achitarea a 50 de lei pentru fiecare oră de parcare. 

Deşi noile reguli sunt mult mai dure, unii şoferi cred cu desăvârşire că acestea sunt binevenite. Potrivit lor, datorită lor se va reduce numărul de accidente, iar conducătorii auto vor fi mai responsabili.

"Las să ştie că omul bat la volan este moartea cu volanul în mână. Moartea nu doar a lui, dar şi a celor care cad înaintea lui."

"Corect. Nu trebuie să se urce beţi la volan."

"Şi zece poate să fie. Îşi pune în pericol nu doar viaţa lui, dar şi viaţa altcuiva."

"Foarte bine. Îi va responsabiliza şi mai mult pe şoferi să nu mai consume băuturi alcoolice fiind la volan. "

Unor conducători auto li se par totuşi prea severe noile sancţiuni.

"Cred că nu este bine aşa. Ar trebuie să aibă o atitudine mai tolerantă faţă de ei. Se pot întâmpla diferite situaţii."

"Dacă judecata va decide că şoferul a urcat beat la volan, următorul permis îl va putea obţine abia după patru ani. După expirarea acestui termen conducătorii auto vor trebui să frecventeze cursurile anti alcool care costă patru mii de lei şi să susţină examenul auto repetat. "

CITEȘTE ȘI: Cine este primul şofer prins BEAT LA VOLAN care A RĂMAS FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

Potrivit datelor oficiale, de la începutul anului, circa 5 000 de şoferi au fost prinşi beţi la volan.

"Pe loc i se va ridica permisul de conducere. Va fi ridicată maşina şoferului care va fi depistat în stare de ebrietate. Vom forma filtre, vom forma echipaje dedicate care vor depista şoferii în stare de ebrietate", a declarat Alexandru Pînzari şef IGP.

În topul celor mai frecvente cauze ale accidentelor rutiere, starea de ebrietate a şoferilor este situată pe locul patru.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu