Gara de Nord a devenit mai încăpătoare. Pasagerii şi şoferii salută schimbarea

Embed:

Suprafața Autogării de Nord a fost extinsă cu peste un hectar. Acum, călătorii vor avea la dispoziție un peron nou, iar şoferii - o parcare mai mare. Ministrul Transporturilor, Vasile Botnari, a vizitat astăzi autogara pentru a vedea cum au fost executate lucrările de modernizare.

Suprafața autogării va fi divizată în trei sectoare. Unul - pentru cursele interurbane, altul - pentru cele internaționale, iar al treilea va fi rezervat parcării cu plată pentru mașinile particulare.

"Gara Nord este una foarte aglomerată. Zilnic din această gară avem 476 de curse internaţionale și interurbane. De aceea, a fost nevoie să lărgim peronul acestei gări, fiindcă 1,2 hectare erau în pârloagă și nu se foloseau", a spus Vasile Botnari. 

Directorul Gării, Liubov Lagovskaia, promite că, în 2015, pentru călători va fi construită încă o sală de aşteptare: "Pe acest teren planificăm să avem 240 de locuri de parcare pentru cei care vin să-şi petreacă apropiații". 

Șoferii şi pasagerii s-au bucurat de lucrările executate:

"Desigur va fi mai comod, când vor extinde Gara. Acum e prea mare aglomerație. În special, la amiază e greu să intri şi să ieși de aici. Sunt prea multe mașini. Locuri libere nu sunt, trebuie să așteptăm să iasă cineva ca să îi ocupăm locul".

"Dacă ar fi mai larg, îi clar ca îi mai ușor, ba în coace, ba în colo și mai repede  o să meargă treaba".

"Este cam incomod să așteptăm în picioare cu atâtea genți".

Pentru extinderea spaţiului Autogării de Nord au fost alocate aproximativ opt milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu