Gămurari: Ştirea precum că Vlad Plahotniuc ar fi cercetat penal în România, UN FALS GROSOLAN. E un început de campanie electorală în care sunt folosiţi criminali din puşcărie

Embed:

Ştirea precum că Vlad Plahotniuc ar fi cercetat penal în România este un fals grosolan. Declaraţia a fost făcută de purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, după şedinţa de lucru a Partidului Democrat.

"Aş vrea să mă refer la o nouă campanie de manipulare apărută ieri în presă precum că domnul Vlad Plahotniuc ar fi cercetat penal în România. Este un fals grosolan, domnul Plahotniuc nu este cercetat în România, documentul prezentat ieri reprezintă o ordonanţă veche de cercetare, adică a faptelor semnalate și nu o cercetare a domnului Plahotniuc, aţa cum în mod complet manipulator au prezentat unele instituții, cărora le cerem oficial să dezmintă acest lucru, să citească atent documentul și să consulte juriștii, dacă nu cunosc procedurile juridice.

În fapt, este vorba de o plângere penală înaintată de inculpatul Veaceslav Platon împotriva domnului Vlad Plahotniuc cu ceva timp în urmă, organele de urmarire penală din România au procedat la înregistrarea ei și la verificarea ei, asa cum legea obligă, nu este nimic ieșit din comun. Asa cum vedeți, în sesizare sunt relatate aspecte care dincolo de caracterul lor fals nu au nici o legătură cu România. De altfel, oricăruia dintre noi dacă cineva ne-ar face plângere penală mâine în România, organele de anchetă vor proceda la fel, vor declanșa urmărirea penală pentru a vedea dacă se confirmă sau nu denunţul făcut. Se verifică întâi faptele, apoi, dacă s-ar fi constatat încălcări se mergea mai departe la persoane", a precizat purtătorul de cuvânt al PDM.

Totodată, Vitalie Gămurari a declarat că Vlad Plahotniuc, știind că se pregătesc astfel de manipulări în presa de la Chișinău a formulat prin intermediul avocaților încă din vară solicitari către DIICOT si Parchetul de pe lângă Tribunalul București, pentru a i se comunica dacă are vreo calitate în vreun dosar penal.

"Unele instituții de presa însă manipulează și prezintă aceste lucruri ca pe ceva ieșit din comun, prezintă un document de înregistrare din aprilie, uitând să explice ca este o procedură legală care sa aplică denunţurilor. Vreau să amintesc că domnul Plahotniuc s-a expus pe această temă încă la începutul anului, răspunzând unor întrebări transmise de o instituție de presa, când a spus ca este un denunț fals și urmează ca după ce datele din el sunt infirmate și de organele de urmarire penală din România să formuleze împotriva denunțătorului plângere penală pentru denunț calomnios.

Vă mai comunic ca domnul Plahotniuc, știind că se pregătesc astfel de manipulări în presa de la Chișinău a formulat prin intermediul avocaților încă din vară solicitari către DIICOT si Parchetul de pe lângă Tribunalul București, pentru a i se comunica dacă are vreo calitate în vreun dosar penal. Răspunsurile au fost relevante, nu există vreo calitate în nici o cauză penală pentru domnul Plahotniuc sau că dacă ar fi o astfel de calitate i s-ar fi adus la cunoștință acest lucru, conform codului de procedură penală, lucru care nu s-a întâmplat pana în prezent.  Răspunsurile sunt din iunie, respectiv sfârșitul lui august 2017, adică relativ recente. Cu siguranță mai recente decât acel document prezentat în presa, din aprilie. Nu te poate pune sub urmărire penala o instituție de drept fără să-ți comunice oficial asta, ori din aprilie pana acum acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce dovedește falsul știrii prezentate în presa.

Asadar, avem din nou de-a face cu o manipulare marca Jurnal TV, vă amintiți că și anul trecut chiar autorul emisiunii unde a fost prezentat știrea a depus o sesizare împotriva domnului Plahotniuc în România și, la fel, a prezentat-o manipulator. Observați însă ceva interesant, cei care fac denunţuri sau dau interviuri cu acuzații la adresa domnului Plahotniuc sunt fie infractori cercetați pentru spălări de miliarde de dolari, fie criminali condamnați, oameni care fie o fac din răzbunare pentru ca au ajuns sa răspund ain fata legii, fie pentru diferite alte interese. Cel mai grav este că declarațiile lor sunt prezentate de unele instituții media ca fiind mari descoperiri ale adevărului, făcute de oamanei de maxima credibilitate, nu de niste condamnați aflați în pușcărie", a conchis Gămurari.

Mai mult, Vitalie Gămurari a spus că "a început prematur campania electorală, în care se folosesc pe post de actori electorali criminali aflați în puşcării, ceea ce indică despre modul în care unii se pregătesc să activeze în campanie electorală şi falsurile cu care vor intoxica opinia publică. Facem din nou apel la tratarea cu prudenţă a informaţiilor apărute în spațiul public, la instituțiile media să nu se mai lase atât de ușor păcăliți de poveşti".

De menţionat că mai multe instituţii media au preluat ştirea falsă de pe Jurnal, titrând că Vlad Plahotniuc este cercetat penal în România, fără să verifice informaţia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu