Galina Proidisvet: Victor Ţopa a pus presiune asupra noastră ca să renunţăm la acţiunile VictoriaBank

Embed:

Galina Proidisvet, fostă acţionară la Victoriabank, susţine că, în 2007, a fost deposedată de către Victor Ţopa de un pachet mare de acţiuni, prin metoda şantajului şi prin ameninţări. Declaraţia vine ca urmare a unei serii de afirmaţii ale lui Ţopa, făcute pe 11 august la emisiunea Fabrika. 

"Noi am fost impuşi de Victor Ţopa, unul din reprezentanţii grupului de acţionari, să renunţăm la acţiuni prin şantaj şi ameninţări brutale, lucru care s-a întâmplat la Moscova, în august 2007", se menţionează într-o declaraţie a Galinei Proidisvet.

Amintim că, la emisiunea Fabrika, Victor Ţopa a menţionat că nu a forţat-o pe Proidisvet să-şi vândă acţiunile şi că este vorba despre un joc a lui Vladimir Plahotniuk, care a dorit să preia controlul asupra acţiunilor Victoriabank.

În 2009 Proidisvet s-a adresat în instanţă. Judecata a decis că acţionarii au fost lipsiţi de acţiuni în mod ilegal, de aceea tranzacţiile de înstrăinare a acţiunilor au fost anulate, iar acţiunile au restituite proprietarilor. Din august 2006, Galina Proidisvet s-a stabilit la Moscova. Ea este membru al grupului de iniţiativă care a decis în 1989 să deschidă în Moldova prima bancă privată. Până în 2005, Proidisvet a ocupat funcţia de prim-vicepreşedinte al băncii. Însă, odată cu venirea noilor acţionari în 2005, aceasta a părăsit banca în circumstanţe neclare.

Lasă un comentariu