(GALERIE FOTO) Sporeşte numărul comercianţilor stradali în Chişinău. Autorităţile se fac că plouă

Embed:

Odată cu încălzirea vremii, numărul vânzătorilor ambulanţi a crescut pe străzile capitalei. Chiar şi în scuarul Gării, acolo unde a fost inaugurat monumentul victimelor deportărilor, zeci de oameni comercializează ilegal haine la mâna a doua. 

În fiecare zi, începând cu ora 5 dimineaţa până seara târziu, pe b-dul Gagarin vânzătorii îşi comercializează marfa în praf şi mizerie. Comercianţii spun că dacă ajung cu o oră mai târziu nu au loc unde să îşi expună lucrurile.

"Iată azi am fost la orele 6 aici şi locuri nu sunt. Tineretul acesta vine, ocupă locurile, le vinde cu 10 cu 15 lei", spune o vânzătoare.

"La piaţă nu e comod, facem 50 de lei pe zi, cât să plătim piaţa, nu ne ajunge nici de drum să ajungem acasă", vine explicaţia unei colege.

Unii trecători sunt deranjaţi de hainele întinse pe trotuare:

"Din ce cauză impune lumea să încalce regula. Aranjează oare pe cineva priveliştea asta? Asta e bătaie de joc de oameni".

O situaţie similară se atestă şi în preajma Pieţei Centrale. Comercianţii stradali au aceleaşi argumente: nu vor să plătească un loc legal în piaţă, pentru că venitul zilnic îl consideră prea mic.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că încearcă să lupte cu vânzătorii ambulanţi. "Autorităţile locale sesizează poliţia, poliţia la rândul ei - celelalte organe abilitate cu drept de întocmire a procesului verbal", a spus Vadim Brânzaniuc, purtător de cuvânt al primarului general.

Pentru comerţul în locuri neautorizate amendă este de până la 400 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu