(GALERIE FOTO) Сeremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci

Cea mai scumpă Olimpiadă de iarnă a avut o ceremonie de deschidere pe masura investiţiilor. Jocurile Olimpice de la Soci au inceput, vineri seara, cu o ceremonie care va ramâne pentru mulţi ani de acum înainte în istorie, scrie ziare.com.

Olimpiada de 50 de miliarde de dolari a stârnit multe controverse, dar Rusia a reuşit să reducă la tăcere criticii printr-o ceremonie de deschidere superbă, în care spectacolul de lumină şi culoare a fost la înălţime.

Ceremonia a pus accent pe geografia şi istoria Rusiei, totul fiind redat într-un decor feeric. S-a început cu o prezentare a zonelor din Rusia, care au plutit incredibil deasupra stadionului, pentru ca apoi în scenă să intre 500 de oameni îmbrăcati în 500 de costume populare diferite, în funcţie de zona din care făceau parte.

S-a revenit astfel la coregrafiile magice, ce au continuat să redea istoria Rusiei. O troică trasă de cai luminaţi a adus soarele, totul petrecându-se deasupra Catedralei Sfantului Vasile, ale cărei turle s-au înălţat apoi la cer.

Pe suprafaţa pe care sportivii se vor întrece în următoarele saptămâni au fost proiectate imagini uimitoare. O furtună pe mare l-a adus în scenă pe Petru cel Mare, care avea ulterior să asiste şi la Revoluţia Rusă, totul fiind prezentat într-un roşu extrem de aprins.

Partea artistică s-a încheiat cu un episod din secolul XX, care a redat modul în care s-a produs reconstrucţia Moscovei.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu