(GALERIE FOTO) Furtuna a făcut RAVAGII în raionul Orhei. Care localităţi au fost afectate mai mult

Embed:

Vântul puternic le-a dat bătăi de cap locuitorilor din raionul Orhei.

Şase sate au rămas, noaptea trecută, pe întuneric din cauza unei pene de curent. Este vorba despre localităţile Brănești, Brăviceni, Bulăiești, Furceni, Mitoc şi Step-Soci.

Fără electricitate au rămas şi câteva cartiere din oraşul Orhei.  De asemenea, potrivit Serviciului Situațiilor Excepționale, vântul a distrus acoperişurile unor blocuri şi alte edificii.

Este vorba despre  tipografia din localitate, un liceu, dar şi a şcoala de arte. Mai mulţi copaci au căzut la pământ, iar unul dintre arbori s-a prăbuşit peste un automobil. 

Spre dimineaţă, toate localităţile afectate au fost reconectate la energia electrică.

Mai mulţi copaci au căzut la pământ, iar unul dintre arbori s-a prăbuşit peste un automobil.  Pagubele provocate de intemperie au fost estimate la 121 de mii de lei.

"Foarte ștrașnic era. Eu, de pildă, m-am uitat de pe fereastră de la bucătărie și aici se încălciseră sârmele, că era foc. A căzut ardezia și lemnul", spune o femeie din Orhei.

De dimineață, muncitorii au venit să facă ordine după vântul năprasnic:

"Parchet, foi de ardezie împrăștiate. Îmi imaginez eu să fi fost pe acoperişul acesta. Bine că nu au fost... mașinile ca mașini, dar oamenii să nu sufere", spune unul din ei.

În total, au fost smulse 57 de foi de ardezie, 15 metri cubi de cherestea și 34 de metri pătrați de tablă metalică de pe mai multe blocuri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu