GĂLĂGIE MARE în satul Cunicea! Enoriașii NU VOR un preot nou la biserică

Embed:

Scandal la biserica din satul Cunicea, raionul Florești. Credincioșii nu vor să accepte faţa bisericească numită de Mitropolie să le slujească. Oamenii spun că părintele Alexandr ar fi ucenicul preotului Valeriu din stânga Nistrului care a intrat anterior în atenția presei pentru procesele de exorcizare.

Enoriașii au blocat intrarea în biserică încă din 31 ianuarie, ziua în care lui Alexandr Reabov i-a fost încredințat lăcașul, și nu-i permit să intre. Pentru a calma spiritele, a venit protoiereul raionului Florești care le-a spus că fostul preot nu se va mai întoarce. Mai mult, acesta s-a înfuriat şi a devenit agresiv pentru că era filmat.

Localnicii sunt nemulțumiți că nu li s-a explicat de ce fostul preot nu mai slujește în biserica lor. Acesta este lăudat de oameni că a reparat lăcașul și avea o credință puternică. Acum, enoriașii stau cu frica în sân că noul slujitor va transforma biserica într-o afacere unde va practica exorcismul.

"Biserica noastră a fost vândută. Vor să ne dea un preot la slujbele căruia oamenii mor."

"El nici nu are studiile respective. A învățat doar trei ani. Este un autodidact."

Preotul Valeriu Galaida a devenit cunoscut în vara anului 2015, când a filmat cum practică exorcizarea. În imagini se vede cum un tânăr îl cară în spate pe preot, în timp ce plânge și țipă. Ulterior, bărbatul a fost călcat în picioare pentru a-i fi alungați demonii.

Preotul Alexandr a menționat, însă, că nu-l cunoaște pe părintele Valeriu.

"Eu m-am întâlnit cu el în cabinetul Mitropolitului. – Sunteți fotografiat alături de părintele Valeriu. – Am fost atunci la Mitropolit", a spus Alexandru Reabov, preot.

Secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, a declarat că cel mai probabil în satul Cunicea va fi desemnat un alt preot care să fie acceptat de enoriași.

"Nu este chiar obiectivă reacția lor. Nu poate fi învinuit preotul nou-numit în cârdășie sau ceva de genul cu părintele Valeriu care a avut un scandal anterior televizat", a spus Vadim Cheibas, secretarul general al Mitropoliei Moldovei

Fostul preot a activat în satul Cunicea timp de 13 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu