GALA VOLUNTARILOR 2018: Cei mai activi tineri din ţară au fost premiaţi

Au demonstrat că vor să schimbe lumea, iar pentru asta nu aşteaptă să fie răsplătiţi. Vorbim despre coordonatorii de voluntari, care au reuşit să implice în acest sector aproximativ 60 de mii de doritori care au schimbat viaţa în bine a peste 270 de mii de oameni din toată Moldova. Pentru această activitate, ei au fost răsplătiţi cu diplome şi premii, în cadrul GaleI "Jos pălăria în fața voluntarilor!".

Unul dintre premiaţi este Andrei Bîzgan, un brutar din raionul Rezina, care timp de un an a oferit mai multor bătrâni câte o pâine în fiecare zi.

"De mic copil am fost un băiat care vrea să aducă, să creez cât mai multe lucruri frumoase. Avem posibilitatea", a spus Andrei Bîzgan, voluntar, Rezina.

Voluntarii spun că diplomele îi motivează şi mai mult să contribuie la schimbarea societăţii.

"Este important să nu lăsăm mâinile jos şi să ne implicăm cât mai activ în aceste activităţi. Pentru că ceea ce facem la moment ca organizaţie noi oferim suport în angajarea persoanelor cu dizabilităţi", a spus Victoria Boţan, voluntar, Chişinău.

"Au fost ajutaţi bătrânii, au fost ajutate grădiniţele, au fost ajutate locuri frumoase şi importante", a declarat Viorica Harea, voluntar, Făleşti.

Premiile au fost înmânate de premier şi ministrul Educaţiei.

"Voluntariatul este pentru oameni puternici şi vreau să mulţumesc că voi sunteţi puternici şi prin ceea ce faceţi ne oferiţi şi nouă o parte din puterea dumneavoastră. "Jos pălăria în fața voluntarilor!", a menţionat Pavel Filip, prim-ministru.

"Probabil că unul din lucrurile care lipsesc cel mai mult societăţii moldoveneşti este solidaritatea. Laudă dumneavostră celor care contribuiți ca acest gol sau început de gol să fie suplinit", a declarat Monica Babuc, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

"Atât de multe lucruri s-au schimbat în timpul acesta şi atât de multe lucruri care ţin de mentalitate s-au schimbat datorită voluntarilor", a spus Antoniţa Fonari, directorul Platformei pentru Cetățenie Activă.

Gala a fost organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Solidarității Umane, care marcată astăzi în toată lumea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu