Gala premiilor BAFTA: Filmele Roma şi The Favourite, câştigătoarele ediţiei din acest

Embed:

Industria britanică de cinematografie şi-a desemnat laureaţii în cadrul galei premiilor BAFTA, echivalentul Oscarului american. Filmele "Roma" şi "The Favourite" au fost marile câştigătoare ale ediţiei din acest an la evenimentul organizat la Londra.

Astfel, drama în alb şi negru "Roma" a fost desemnată cel mai bun film al anului, dar şi cel mai bun lungmetraj într-o limbă străină alta decât engleza, în timp ce mexicanul Alfonso Cuaron a primit distincţia pentru cel mai bun regizor. Nominalizat la şapte categorii, filmul a primit patru premii, Cuaron fiind recompensat şi cu BAFTA pentru cea mai bună imagine.

În schimb, filmul de epocă "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, a avut 12 nominalizări şi a câştigat şapte trofee, printre care şi titlul de cel mai bun lungmetraj britanic.

"The Favourite" a mai primit, printre altele, trofeele pentru cel mai bun scenariu original şi pentru cele mai bune roluri feminine - Olivia Colman şi Rachel Weisz. De asemenea, premiul BAFTA pentru cel mai bun rol principal masculin i-a revenit lui Rami Malek, pentru interpretarea lui Freddie Mercury din "Bohemian Rhapsody" - film care a primit şi trofeul pentru cel mai bun sunet -, în timp ce Mahershala Ali a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar, pentru partitura din "Green Book".

Cea de-a 72-a ediţie a galei BAFTA, premiile industriei de film britanice, a avut loc duminică seară, la Royal Albert Hall din Londra.

Oaspeţii de onoare ai evenimentului au fost prinţul William şi ducesa de Cambridge, Kate Middleton.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu