Gala Premiilor 2018: Cine au fost cei mai remarcaţi oameni de artă din ţară şi ce premii speciale au primit

Embed:

16 oameni de artă au fost premiaţi pentru activitatea lor din 2018 cu câte 20 de mii de lei din partea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării. În acest an, la Gala Premiilor în Cultură, în premieră au fost remarcaţi şi profesorii din domeniul artei.

O diplomă a ajuns şi la profesoara Larisa Jar de la Colegiul de Artă "Ciprian Porumbescu". Ea predă pianul din 1990, iar în acest timp, a cultivat dragostea pentru muzică unui număr mare de tineri, care au dus faima ţării noastre în toată lumea.

"Răsplata este ceea că copiii şi-au găsit calea lor frumoasă în viaţă şi încearcă să ridice cultura noastră a Moldovei la cel mai înalt nivel", a spus Larisa Jar, profesoară de pian la Colegiul de Artă "Ciprian Porumbescu".

Cu o diplomă şi un premiu în valoare de 20 de mii de lei s-a ales şi Nelly Ciobanu.

"Şi eu care credeam că am emoţii doar atunci când cânt. Vreau să spun că este un frumos început de an pentru mine, cu frumoase suprize a început", a spus Nelly Ciobanu, interpretă.

Cu un astfel de premiu a fost răsplătit şi dirijorul Orchestrei Ansamblului "Joc", Vasile Goia.

"Eu, la rândul meu, vreau să mulţumesc colectivului Ansamblului "Joc", unde eu lucrez cu mare plăcere şi împart toate nevoile", a spus Vasile Goia, conducătorul Orchestrei Ansamblului "Joc".

Cea mai bună actriţă a anului 2018 a fost numită Angela Ciobanu, de la Teatrul Naţional "Mihai Eminescu".

"Mulţumesc mult Ministerului Culturii în frunte cu doamna Monica Babuc pentru înalta apreciere. Aş mulţumi enorm Teatrului "Mihai Eminescu", pentru că este teatrul meu, pentru că eu foarte mult îl iubesc", a spus Angela Ciobanu, actriţă Teatrul Naţional "Mihai Eminescu".

La eveniment a fost prezent şi ministrul degrevat al Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

"Cât de privilegiaţi suntem să avem asemenea artişti printre noi. Cunoştinţele adunate de omenire pe tot parcursul istoriei sale sunt singure fără valenţele literaturii, ale muzicii, ale artei plastice şi ale tuturor acelor valori care de fapt, definesc omul", a declarat Monica Babuc, ministrul degrevat al Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Alţi patru oameni de artă s-au ales cu diplome speciale din partea Guvernului.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu