Gala Globurilor de Aur: "La La Land" a reuşit să obţină şapte trofee

Embed:

Cea de-a 74-a ediţie a premiilor "Globul de Aur" a fost foarte muzicală. Pelicula "La La Land" a reuşit să obţină şapte trofee, adică a câştigat în toate categoriile în care a fost nominalizată. Este pentru prima dată când un film primeşte atâtea premii din partea Asociaţiei presei străine de la Hollywood. 

Rând pe rând, pentru a-şi ridica trofeele, au urcat pe scenă regizorul filmului "La La Land", Damien Chazelle, dar şi actorii din rolurile principale, Ryan Gosling şi Emma Stone. Pelicula a fost premiată şi pentru cel mai bun scenariu şi cea mai bună coloană sonoră.

Distincţia pentru "Cel mai bun film – dramă" a fost adjudecată de pelicula "Moonlight".

Una dintre cele mai mari surprize ale serii a fost adusă de domeniul televiziunii. Deşi "Urzeala tronurilor" şi "Westworld" au fost marii favoriţi la categoria "Cel mai bun serial TV - dramă", premiul a fost obţinut de „The Crown”.

Filmul "Elle" a luat doua distincţii, pentru "Cel mai bun film străin" şi "Cel mai bun rol principal feminin într-un film – dramă".

"Zootopia" a fost desemnat "Cel mai bun film de animaţie".

Ceremonia a fost marcată şi de declaraţii politice. Cel mai aprig discurs l-a avut actriţa Meryl Streep, care l-a criticat pe preşedintele ales al SUA, Donald Trump. Nu i-a pomenit niciodată numele, dar a menţionat un incident din campania electorală a republicanului, când politicianul a imitat un reporter cu necesităţi speciale.

Gala Globurilor de Aur este considerată începutul sezonului trofeelor în industria filmului, perioadă ce culminează în fiecare an cu premiile Oscar. Anul acesta, gala va avea loc în 26 februarie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu