Găgăuzii îşi aleg, astăzi, guvernatorul regiunii. Pentru fotoliul de başkan al autonomiei luptă patru candidaţi

Embed:

(UPDATE 09:13) Curtea Supremă de Justiție a Republicii Moldova a anulat decizia Curții de Apel Cahul și a retras din cursa electorală candidatura lui Vasilii Aladov petru fotoliul de başkan al autonomiei găgăuze. Astfel, au rămas să lupte doar patru candidaţi.

Găgăuzii îşi aleg, astăzi, guvernatorul regiunii. La vot sunt aşteptaţi peste 106 mii de alegători pentru care au fost deschise 66 de secţii de votare.   

Alegătorii îşi vor putea exercita dreptul la vot între 7:00 şi 21:00. 

Petru fotoliul de başkan al autonomiei găgăuze luptă cinci candidaţi care, cel puţin oficial, se declară independenţi. Este vorba despre actual guvernator Irina Vlah, deputatul adunării populare de la Comrat, Serghei Cimpoeş, consilierul başcanului pe probleme juridice Ivan Burgudji, consilierul municipal de la Comrat, Dmitri Manol şi Vasilii Aladov. Ultimul a fost lăsat în cursa electorală abia ieri, întrucît nu a reuşit să colecteze numărul necesar de semnături în susţinerea candidaturii sale.

Scrutinul este urmărit de 143 de observatori naţionali şi 49 de peste hotare.  Mandatul başcanului Găgăuziei durează patru ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu