Găgăuzia, fără istoria românilor?

Embed:

Comitetul Executiv al Găgăuziei va elabora propria sa lege pentru a studia istoria Moldovei, şi nu istoria românilor. Despre acest lucru a anunţat başcanul Mihail Formuzal la şedinţa de astăzi a Comitetului Executiv.

"Dacă Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova a emis un asemenea ordin, prin care noi trebuie să studiem istoria statului vecin, consiliul intenţionează să dezvolte propria sa lege, în care instituţiile de învăţămînt din Găgăuzia va studia istoria ţării lor, adică istoria Moldovei", a declarat Formuzal.

În ultimul timp, a crescut numărul de plângeri la adresa başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal. Nemulţumirile vin partea cetăţenilor autonomiei, care îşi exprimă îngrijorarea faţă de redenumirea disciplinei şcolare "Istoria" în "Istoria românilor şi istoria universală".

Potrivit ministrului Educaţiei Mihail Şleahtiţchi, de pe 1 septembrie 2012 obiectul va fi redenumit în "Istoria Românilor şi Universală". Astfel, temele de istorie a românilor vor constitui 55 la sută din informaţia din manuale, iar cele de istorie universală şi locală - 40 şi, respectiv, cinci la sută.

Deocamdată, Direcţia educaţie din Găgăuzia nu a primit un ordin pentru a redenumi obiectul "Istoria".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu