GAFĂ MONUMENTALĂ. Ce a făcut preşedintele Donald Trump la întâlnirea cu Regina Elisabeta a II-a (VIDEO)

Embed:

Regina Elisabeta a II-a i-a primit la castelul Windsor, pe preşedintele american Donald Trump şi pe soţia sa, Melania. Iar britanicii îi numără greșelile liderului de la Casa Albă: regina a trebuit să-l aștepte mai mult de 10 minute, Trump nu a făcut plecăciunea, s-a întors cu spatele la suverană şi era descheiat la sacou. Neglijențe intrepretate drept o lipsă de respect față de întreaga țara, scrie Digi24.ro.

În tot acest acest timp, peste 200.000 de oameni protestau în centrul capitalei față de vizita liderului american. El s-a retras pentru weekend la complexul său de golf din Scoţia. Și acolo sunt anuntaţe manifestaţii, iar premierul scoţian a refuzat să-l întâlnească.

Deşi Donald Trump nu s-a aflat în vizită de stat în Marea Britanie, ci doar într-una de lucru, la castelul Windsor a fost întins covorul roşu iar preşedintele SUA a primit onorul gărzii. A existat şi un moment de sângăcie al lui Donald Trump, când a luat-o înaintea Reginei Elisabeta a II-a, lucru interzis de regulile casei regale.

Preşedintele american s-a oprit să o aştepte, fără să ştie însă unde se afla suverana. Odată momentul depăşit, Elisabeta a II-a, Donald Trump şi prima doamnă a Statelor Unite s-au retras în castelul Windsor pentru a lua ceaiul.

Înainte să fie primit de regina marii Britanii, preşedintele american s-a întâlnit cu premierul Theresa May.

Atitudinea lui Trump a părut total schimbată după ce a a criticat dur planul pentru Brexit făcut de premierul May, pe motiv că nu respectă voinţa poporului britanic. Cei doi lideri au făcut însă eforturi ca să arate că au o relaţie destinsă şi bazată pe interese comune comerciale, militare şi strategice.

Departe de frământările politice ale soţului său, Melania Trump a petrecut cea mai mare parte a zilei alături de Philip, soţul premierului britanic, şi de copii. Aceştia au iniţiat-o într-un joc tradiţional britanic, iar Prima Doamnă a Americii nu i-a dezamăgit.

În tot acest timp, mulţimi de protestatari - 250.000, potrivit organizatorilor - au umplut străzile din centrul Londrei. Marşuri mai mici au avut loc în zeci de oraşe din Marea Britanie. Au purtat pancarte şi bannere cu mesaje prin care şi-au arătat lunga listă de nemulţumiri în ceea ce-l priveşte Donald Trump: precum politicile acestuia împotriva imigranţilor, faptul că neagă schimbările climatice şi modul în care tratează femeile.

Piesa de rezistenţă a fost un balon uriaş care îl caricaturiza pe liderul american: un bebeluş portocaliu în scutece, cu o expresie furioasă, care a fost ridicat în aer lângă parlamentul britanic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu