Gafa lui Lionel Messi. A vrut să facă un gest caritabil, dar i-a ofensat pe egipteni (VIDEO)

Embed:

Lionel Messi i-a insultat pe egipteni fără să vrea, dorind să facă un gest caritabil, scrie digi24.ro.

Într-o emisiune televizată din Egipt, starul Barcelonei a oferit o pereche de ghete pentru o licitație însă a uitat de semnificația culturală

În Egipt și alte țări arabe, încălțămintea reprezintă un simbol al lipsei de respect și al insultei. Un lucru pe care Lionel Messi se pare că nu l-a știut atunci când în emisiunea „Da, sunt faimos” i-a înmânat prezentatoarei o pereche de ghete pentru o licitație în scop caritabil.

Imediat, telespectatorii revoltați au început să scrie mesaje pe Twitter. „E dezgustător. E plătit cu zeci de mii de dolari și el donează ghetele, iar prezentatoarea se bucura”, a scris un utilizator. „Egiptul e mai mare decât Messi. Asta e o mare insultă”, a scris un alt egiptean, în timp ce alții au considerat că donația trebuia refuzată.

În arabă, expresia „a lovi pe cineva cu un papuc” este ofensatoare, notează BBC News, care amintește de cazul unui jurnalist arab care a aruncat cu pantoful în fostul președinte american George W Bush, în 2008.

Pentru persoanele din țările arabe, încălțămintea este cosniderată murdară pentru că e asociată cu picioarele, cea mai de jos parte a corpului și care are contact cu pământul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu