Gafa făcută de Casa Regală britanică când a anunțat că prințul Harry și Meghan Markle urmează să devină părinți

Palatul Kensington a anunțat, ieri, că Meghan Markle este însărcinată. Ducele și Ducesa de Sussex urmează să devină părinți în primăvara lui 2019. Vestea a fost primită cu bucurie de fanii casei regale britanice. A atras însă și critici pe rețelele de socializare.

Palatul Kensington a anunțat că Meghan Markle și prințul Harry urmează să devină părinți de Ziua Internațională a Comemorării Sarcinilor și Copiilor Pierduți.

Femei care au pierdut sarcini sau copii și părinți care au probleme în a concepe au atras atenția pe Twitter că momentul pentru acest anunț a fost unul prost ales.

”Bravo, @KensingtonRoyal, pentru că ați anunțat sarcina cu ocazia Zilei Internaționale a Comemorării Sarcinilor și Copiilor Pierduți”, a atras atenția Matthew Quinn.

”@KensingtonRoyal, sunteți lipsiți de sensibilitate să anunțați sarcina regală în ultima zi a unei săptămâni în care este vorba despre a atrage atenția asupra bebelușilor pierduți. 15 octombrie este o zi foarte specială pentru părinții de îngeri. Nu ați putut aștepta o zi sau două?”, a scris și Sarah Speller.

Cu toate acestea, un public numeros s-a reunit în faţa Operei din Sydney şi în portul acestui oraş, marţi, pentru a îi saluta pe prinţul Harry al Marii Britanii şi soţia acestuia, Meghan, cu ocazia primei lor apariţii publice în Australia, după anunţul făcut luni de Palatul Kensington, potrivit căruia ducesa de Sussex este însărcinată cu primul copil al cuplului princiar britanic, informează Agerpres, care citează Reuters.

Palatul Kensington a anunţat luni că ducele şi ducesa de Sussex aşteaptă venirea pe lume a primului lor copil, care se va naşte în primăvara anului 2019. Bebeluşul va ocupa locul al şaptelea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii şi va fi cel de-al optulea strănepot al reginei Elisabeta a II-a.

Cuplul princiar Harry-Meghan şi-a început turneul oficial din Australia marţi dimineaţă, călătorind cu feribotul în golful oraşului Sydney şi salutându-i pe numeroşii lor admiratori reuniţi în faţa Operei din Sydney, al cărei sediu emblematic a fost inaugurat de bunica prinţului Harry, regina Elisabeta a II-a, în urmă cu aproape 45 de ani, scrie Digi24.ro.

"Vreau să văd cuplul regal. Sunt tineri, reprezintă o gură de aer proaspăt pentru familia regală, iar australienii îi iubesc", a declarat Marvin Lester, care a asistat la toate vizitele oficiale întreprinse de reprezentanţii familiei regale britanice în Australia după anul 1954.

"Există un puternic sentiment republican aici, în Australia, însă eu admir faptul că avem o familie regală", a adăugat el.

Australia, o monarhie constituţională al cărei şef de stat este un monarh britanic, a votat în 1999 împotriva transformării sale într-o republică.

Sprijinul populaţiei faţă de posibilitatea ca Australia să devină o republică se situează în jurul procentului de 50%, potrivit unui sondaj realizat în luna ianuarie, un nivel rămas neschimbat în ultimii ani, iar specialiştii afirmă că în cadrul societăţii australiene există "prea puţin apetit" pentru a readuce în discuţie această chestiune în timpul domniei reginei Elisabeta a II-a.

Guvernatorul-general Peter Cosgrove, reprezentantul reginei în Australia, a prezentat marţi cuplului Harry-Meghan primele cadouri pentru bebeluşul lor - o jucărie de pluş reprezentând un cangur şi o pereche minusculă de cizme Ugg căptuşite cu lână.

Vizita din Australia reprezintă primul turneu întreprins în străinătate de prinţul Harry, în vârstă de 34 de ani, după căsătoria lui cu fosta actriţă TV americană Meghan Markle în luna mai. În acelaşi turneu în regiunea Pacificului, cuplul princiar britanic va vizita apoi Noua Zeelandă, Tonga şi Fiji.

Ducele şi ducesa de Sussex au admirat câteva exemplare ale faunei din Australia în timpul unei vizite pe care au făcut-o marţi dimineaţă la Grădina Zoologică Taronga din Sydney, unde trăiesc aproximativ 3.500 de animale.

Mii de persoane s-au reunit în portul din Sydney şi în faţa Operei din Sydney, unde Meghan şi Harry au strâns mâinile celor din public şi s-au lăsat îmbrăţişaţi de unii dintre admiratorii lor.

Prim-ministrul australian Scott Morrison a fost unul dintre primii politicieni din lume care i-au felicitat după anunţul despre sarcina ducesei de Sussex.

Acesta este al doilea turneu întreprins în Australia de generaţia tânără din familia regală britanică. Prinţul William, soţia lui - Kate - şi fiul lor cel mare - George - au făcut o vizită oficială în această ţară în 2014.

Vizita prinţului Harry coincide cu ediţia din acest an a Invictus Games, care se desfăşoară în Sydney în perioada 20-27 octombrie. Această competiţie sportivă a fost creată de prinţul Harry sub forma unui eveniment paralimpic la care participă foşti soldaţi care au fost răniţi şi mutilaţi pe front.

Scott Morrison, un susţinător al monarhiei constituţionale, a devenit prim-ministrul Australiei în luna august, după o revoltă în partidul său, în urma căruia fostul premier, Malcolm Turnbull, fost preşedinte al Mişcării Republicane din Australia, a fost demis.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu