Gaburici: Peste un an Arena Chişinău va putea deja găzdui competiţii sportive şi evenimente culturale

Embed:

Peste un an Arena Chişinău va putea deja găzdui competiţii sportive şi evenimente culturale. Despre acest lucru a anunţat aseară, la Fabrika, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.

"Dacă mergem după planul de lucru a grupului de lucru şi mergem aşa cum este stabilit, noi în toamna acestui an deja avem pereţii ridicaţi. La toamnă mergem acolo şi facem acolo filmări", a declarat ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici. 

Ministrul a vorbit şi despre impactul care îl va avea arena multifuncţională asupra economiei.

"Pentru că creăm locuri de muncă în regiunea Stăuceni. Vorbim de infrastructură. Vorbim de atunci când va funcţiona arena, iarăşi sunt locuri de muncă. Vorbim de evenimente, concerte şi aşa mai departe, evenimente internaţionale, asta înseamnă turism", a declarat Gaburici. 

Proiectul a fost discutat de ministrul Gaburici şi conducerea Ministerului Educaţiei în cadrul unei întâlniri cu artiştii moldoveni care vor putea organiza concerte grandioase în Arena Chişinău. Reprezentanţii show-bizzului nu au ezitat să vine şi cu mai multe propuneri.

"Partea tehnică să fie una bună. E vorba de ride-ul tehnic. Să nu fie restanţe de fiecare dată că nu a ajuns sunet prea bun", a spus interpretul Nicu Ţărnă. 

"Pentru mulţi artişti în primul rând se cere anumite condiţii asupra sălii. Sală trebuie să fie modernă, să aibă un număr minim de oameni. Arena asta o să facă ca să avem cât mai mulţi artişti", a spus interpretul Alex Calancea. 

"O idee pe care aţi menţionat-o cu actori principali, care sunt în domeniu cu acustică şi lumini, perioada definitivare a cerinţelor este una obligatorie. Pe cât de mulţi actori foarte buni avem, pe atât de mulţi trebuie să fie reprezentanţi ai domeniului tehnic şi cei care prestează aceste servicii", a spus secretarul general al Ministerului Educaţiei, Igor Şarov. 

Complexul ultramodern "Arena Chişinău" va avea o capacitate de până la 5.000 de locuri şi se va întinde pe o suprafață de 10 hectare în preajma satului Stăuceni.

Construcţia are loc în cadrul unui parteneriat public-privat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu