Gaburici: Mai mult de jumătate din lucrările de construcţie a Arenei Chişinău au fost deja efectuate

Embed:

Mai mult de jumătate din lucrările de construcţie a "Arenei Chişinău" au fost deja efectuate. Astfel, complexul grandios va putea fi dat în exploatare la timp, adică de Hramul Chişinăului, în data de 14 octombrie 2019.

Anunţul a fost făcut de ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul emisiunii "În centrul atenţiei" de la Publika TV.

Chiril Gaburici a declarat că, în curând, şantierul de construcţie va fi supravegheat de camerele video, iar imaginele vor fi disponibile online.

"În zilele următoare, vom avea posibilitatea să urmărim mersul lucrărilor de pe camerele video care sunt în prezent instalate acolo. Fiecare locuitor al ţării noastre va putea urmări la ce etapă se află aceste lucrări de construcţie. Facem totul pentru ca deja în data de 14 octombrie 2019 să aibă loc deschiderea oficială", a spus Chiril Gaburici.

Potrivit lui Chiril Gaburici, în paralel se lucrează pentru stabilirea evenimentelor care urmează să fie organizate în complex. De asemenea, el a explicat care va fi impactul acestui proiect asupra economiei ţării.

"Să nu ne limităm doar pe evenimente sportive, dar să organizăm şi concerte mari. Sunt sigur că acest proiect va da un imbold pentru implementarea şi altor proiecte de infrastructură, cum ar fi hoteluri, restaurante, dar şi alte localuri mici în preajma construcţiei", a spus Chiril Gaburici.

"Arena Chişinău" este ridicată pe şantierul cu o suprafaţă de 10 hectare din comuna Stăuceni. Complexul multifuncţional va avea o capacitate de cinci mii de locuri. Potrivit proiectului, acesta va dispune de o arenă polivalentă, bazin olimpic, Aqua Park, Club de tenis, piscină deschisă pe timp de vară, care se va transforma iarna în patinoar, dar şi de o parcare modernă. Lucrările de construcţie sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu