Gabriela Firea vine la Chişinău. Biblioteca Onisifor Ghibu şi Liceul Mihai Eminescu vor fi renovate din banii oferiți de Primăria Bucureşti

Embed:

Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, va ajunge în Moldova, în această seară. Mâine, ea va avea o întrevedere oficială cu omoloaga sa de la Chişinău, Silvia Radu, după care vor vizita împreună Biblioteca "Onisifor Ghibu" şi Liceul "Mihai Eminescu", care vor fi renovate din banii oferiți de capitala României.

"A fost făcut un deviz de cheltuieli pe mai multe săli. Ele au fost deja expertizate, suma iese la 14 milioane 500. Dacă să vorbim și de reabilitarea blocului clase primare, unde trebuie de schimbat și rețeaua electrică, atunci s-ar ridica la 25 de milioane", a menţionat Ruslan Codreanu,  viceprimarul Capitalei.

Primăria Bucureşti s-a arătat dispusă să finanţeze şi reparaţia Spitalului Municipal Nr.1.

"În blocul principal al maternității, unul de cinci milioane și unul de trei milioane. este blocul pediatric cu patru etaje, unde dacă se fac doar lucrări pe interior sunt aproximativ 15 milioane de lei, iar dacă se face și reabilitarea exterioară și acoperișul sunt aproximativ 20 de milioane", a precizat Nistor Grozavu, viceprimarul Capitalei.

După vizita la Chișinău, municipalitatea de la București va decide câți bani va oferi pentru aceste lucrări. Autorităţile din capitala României vor acorda și un grant în sumă de 19 milioane de lei pentru renovarea scărilor din granit din parcul Valea Morilor.

Acum trei săptămâni, în cadrul vizitei la București, Silvia Radu a semnat cu Gabriela Firea mai multe proiecte, printre care donarea a două autobuze, dar și participarea medicilor noștri la stagii de pregătire în spitalele din capitala României.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu