Gabon şi Tunisia, în sferturile Cupei Africii pe Naţiuni

Embed:

După Guineea Ecuatorială, şi cealaltă gazdă a competiţiei, Gabon, s-a calificat în sferturile Cupei Africii pe Naţiuni, după ce a învins cu 3-2 Marocul. Golul victoriei a fost înscris în minutul şapte al prelungirilor şi i-a lăsat pe marocani în afara competiţiei. În cealaltă partidă a zilei, Tunisia şi-a asigurat un loc în sferturi, după victorie cu 2-1 în faţa Nigerului.

O partidă interzisă cardiacilor s-a jucat în Grupa C a Cupei Africii pe Naţiuni, între Gabon şi Maroc. Nord-africanii, care veneau după o înfrângere cu Tunisia, au deschis scorul în minutul 24, prin Kharja. Gabon a reuşit egalarea abia în minutul 77, prin Aubameyang, ca peste doar două minute să preia conducerea prin Cousin.

Maroc şi-a reîntors şansele de calificare în primul minut al prelungirilor, când acelaşi Kharja a transformat un penalty şi a egalat. Incredibilul s-a produs în al şaptelea minut de prelungiri, atunci când Mbananguayu a marcat golul victoriei pentru Gabon. Scor final 3-2 şi Gabonul se califică în sferturi, iar echipa Maroc este eliminată din competiţie.

Tunisia şi-a asigurat şi ea un loc în sferturi, după victoria în faţa Nigerului cu 2-1. Cel mai bun jucător al meciului a fost desemnat Youssef Msakni, care a deschis scorul pentru tunisieni în minutul patru. Ngounou a egalat peste cinci minute, iar golul victoriei a fost marcat de tunisieni la fel în prelungiri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu