G8 lansează o "Nouă Alianţă" contra sărăciei

G8 (grupul celor mai industrializate ţări - SUA, Rusia, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Canada şi Japonia), reunit vineri şi sâmbătă la Camp David (SUA) s-a angajat să lanseze o "Nouă Alianţă" menită să permită ieşirea din sărăcie a 50 de milioane de persoane în următorii zece ani, scrie money.ro.

Alături de parteneri africani, progresul nostru a fost notabil, în zece ani, estimează declaraţia finală a G8 privind securitatea alimentară.

"Reangajându-ne să lucrăm împreună pentru a reduce sărăcia, sarcina noastră este să promovăm schimbarea care poate să pună capăt sărăciei, investind în creşterea în Africa, amplificând rolul şi succesul ei în economia mondială", se scrie într-un comunicat al liderilor G8 .

Astfel, aceştia se angajează să lanseze o "Nouă Alianţă" pentru securitate alimentară şi nutriţie, care va permite să iasă din sărăcie 50 de milioane de persoane în următorii zece ani prin investiţii în proiecte ale tuturor ţărilor vizate, prin recurgerea la capitaluri private sau prin stimulente pentru inovare.

"Această 'Nouă Alianţă' trebuie să fortifice rolul Uniunii Africane şi trebuie făcută responsabilă în faţa poporului african. O Nouă Alianţă doar cu guverne şi întreprinderi nu are nicio şansă de succes. Ţăranii, cooperativele şi organizaţiile neguvernamentale trebuie să fie o parte indispensabilă a acestui efor", a precizat Henry Malumo, coordonator pentru Africa al ActionAid's International.

Katie Campbell, responsabilă a ActionAid SUA, a indicat că G8 a oferit cuvinte călduroase fără să promită nimic altceva decât menţinerea angajamentelor financiare ale summitului de la Aquila (Italia) dedicat securităţii alimentare din iulie 2009 (20 de miliarde de dolari).

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu