Furturile din maşini s-au majorat de trei ori în ianuarie! Hoţii preferă maşinile fără alarmă

Embed:

Grijă mare cum şi unde vă parcaţi automobilul! Doar în ianuarie au fost furate bunuri din 43 de maşini din Chişinău, sau de trei ori mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit poliţiştilor, de regulă, ţinta hoţilor sunt automobilele care nu sunt dotate cu sisteme de alarmă.

Potrivit poliţiştilor, de regulă, hoţii aleg automobile de producţie sovietică. Pe gustul lor sunt însă şi maşini mai vechi ale producătorilor niponi. Poliţiştii mai spun că în ultima perioadă mulţi dintre hoţi s-au reprofilat şi dau prioritate motoretelor.

„Sunt multe cazuri de maşini răpite de lângă casă. Stăpâni nu trag maşina în ogradă, sau o lasă în ogradă cu cheile în sistemul de pornire, maşina fiind descuiată”, a declarat pentru Publika TV Anatolie Clipa, şef de secţie la Inspectoratul Naţional de Investigaţii.

Specialiştii spun că hoţii de maşini sunt atât de dotaţi, încât, practic, niciun sistem de alarmă nu oferă garanţie totală. „Dacă vorbim despre sisteme de alarmă de calitate, atunci preţul porneşte de la 250 de euro şi mai mult. Astfel de sisteme pot fi cu greu deblocate sau scanate de hoţi cu echipament performant”, spune unul din ei.

Datele poliţiei arată că peste 90 la sută din furturile de maşini, înregistrate de la începutul anului, au fost descoperite. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu