Furtunile şi ploile au făcut prăpăd în România: Zeci de gospodării au fost inundate

Embed:

Furtunile au făcut prăpăd în România. 60 de localităţi din 13 judeţe au fost afectate de ploi torenţiale, inundaţii, căderi de grindină şi vânt puternic.

Peste trei mii de pompieri au fost mobilizaţi pentru intervenţii în mai multe zone din ţară. Cel mai afectat judeţ a fost Caraş-Severin, unde a fost cod roşu de ploi abundente.

Acolo, zeci de gospodării din mai multe sate au fost inundate. Cu ajutorul pompierilor, oamenii au scos apa din curţi şi din case. Culturile agricole, însă, au fost compromise.

"Rupere de nori sau inundaţie, toată strada. S-a dezlănţuit cerul."

"Nu mai avem nimic în gradină, nimic nu mai e, uitaţi-vă."

Au fost probleme şi în Mehedinţi, unde 2 oameni au fost loviţi de trăsnet. Unul dintre ei a murit, iar celălalt e la spital în stare gravă. În Gorj, o persoană a fost luată de viitură şi a fost salvată în ultima clipă. Pompierii au avut mult de lucru şi la îndepărtarea arborilor căzuţi pe carosabil sau peste liniile de înaltă tensiune.

Circulaţia pe unele şosele a fost restricţionată, iar 10 localităţi au rămas fără curent electric. Vântul puternic a luat acoperişurile unor clădiri, iar în Caraş-Severin s-a produs şi o alunecare de teren. 30 de judeţe din România sunt sub cod galben de furtuni violente până mâine dimineaţă.

O furtună puternică a făcut prăpăd şi în regiunea Transcarpatia din Ucraina. După o ploaie cu grindină, aproape 870 de clădiri au fost avariate.

Din imaginile surprinse de localnici se vede că geamurile mai multor maşini au fost sparte de gheaţă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu