Furtunile şi ploile abundente VOR CONTINUA şi MÂINE, 19 Mai

Embed:

Mâine, în toată ţara vor cădea precipitaţii însoţite de descărcări electrice. La Briceni și Soroca se vor înregistra 22 de grade, la Bălți 23 de grade, iar la Orhei cu un grad mai mult.

La Tiraspol şi Leova maxima va ajunge la 26 de grade Celsius. La Comrat şi la Cahul termometrele vor indica 27 de grade Celsius.

În Capitală, în această noapte, se vor înregistra 16 grade, iar pentru mâine sunt prognozate 26 de grade Celsius. În următoarele zile, vremea se va menține caldă. Meteorologii au anunțat cer variabil, izolat ploi cu descărcări electrice. Ziua temperaturile vor oscila între 21 și 27 de grade, iar pe timp de noapte vor varia între 11 şi 15 grade Celsius.

Mâine, în cea mai mare parte a Europei vor cădea precipitaţii însoţite de descărcări electrice. La Madrid şi Paris termometrele vor indica 21 grade Celsius. La Londra şi Roma se vor înregistra 18 grade, la Berlin 26 de grade Celsius. La Viena, Praga şi Varşovia sunt prognozate 22 de grade, iar la Budapesta sunt anunţate 23 de grade Celsius. La Belgrad se aşteaptă până la 24 de grade. La Bucureşti vor fi valori de 28 de grade Celsius. La Atena şi Kiev termometrele vor indica 24 de grade, iar cerul va fi variabil în ambele capitale. La Ankara cerul va fi noros, temperaturile vor ajunge la 22 de grade Celsius, iar în capitala Rusiei nu va fi mai cald de 19 grade.

Publika.md aminteşte că meteorologii au emis un avertisment de Cod Galben de ploi puternice, grindină şi vijelie.

Atenţionarea meteo va intra în vigoare, astăzi, la ora 12:00, şi va fi valabil până mâine la ora 02:00.

Potrivit sinopticienilor, se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice (15-25 l/m2) cu grindină și vijelie în rafale de peste 80 de kilometri pe oră.

Citeşte şi vezi recomandările sinopticienilor în ALERTĂ METEO de ploi puternice, vijelii şi grindină în toată ţara

 

Pe aceeaşi temă