Furtunile au făcut RAVAGII în toată ţara: Digul de protecţie al unui bazin acvatic A CEDAT (VIDEO)

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip a convocat astăzi o şedinţă de urgenţă la Centrul Operaţional de Dirijare a Situaţiilor Excepţionale, unde au participat mai multe ministere responsabile de luarea deciziilor în depăşirea situaţiei create în rezultatul averselor înregistrate în seara de 31 mai 2016. 

La şedinţă au fost prezentate rapoartele factorilor de gestionare a situaţiei create în urma precipitaţiilor.

Şeful executivului a cerut prezentarea informaţiilor obiective privind localităţile afectate de precipitaţii şi modalitatea de lichidare a consecinţelor acestora.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a menţionat că forţele Serviciului Situaţii Excepţionale şi cele poliţieneşti au acţionat sectorial în fiecare caz şi la fiecare solicitare.

Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a confirmat că în seara zilei de ieri, un dig de protecţie a unui bazin acvatic din apropierea localităţii Iargara, raionul Leova, a cedat, după ce apa a trecut peste baraj şi a cauzat o breşă în corpul acestuia.

În urma creşterii volumului de apă, salvatorii, dar şi autorităţile publice locale au întreprins măsuri pentru fortificarea digului în vederea prevenirii inundaţiilor pentru 200 de gospodării ale localităţii.

La şedinţă s-a raportat despre situaţia înregistrată în localitatea Logăneşti, raionul Hînceşti, unde în urma averselor au fost inundate 15 case de locuit.

În total în zona centrală şi de sud a ţării au fost afectate de precipitaţii 39 de gospodării şi 6 subsoluri.

Aversele de ploaie au făcut ravagii în localităţi din raioanele Leova, Hînceşti, Ialoveni, Basarabeasca, Cahul dar şi municipiul Chişinău.

În capitală pompierii au efectuat lucrări de pompare din 9 gospodării, iar salvatorii au deblocat din apa acumulată pe mai multe străzi, 7 unităţi de transport. În urma vremii rele, nimeni nu a avut de suferit.

Pentru lichidarea consecinţelor ploilor au fost antrenaţi 420 de angajaţi ai Serviciului Situaţii Excepţionale cu 68 unităţi de tehnică. Situaţia va fi în continuare monitorizată de către executiv şi instituţiile responsabile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu