Furtună violentă în Franța: doi morți, 600.000 de case rămase fără electricitate

O furtună violentă denumită "Zeus" a măturat luni Franța, soldându-se cu moartea a două persoane și privând 600.000 de case de electricitate, au anunțat serviciile de urgență și autoritățile, scrie agerpres.ro.

Șoferul unui camion care transporta butelii de gaz a fost ucis de căderea unei crengi de mari dimensiuni pe vehiculul său, în Alpii de Sud. La rândul său, un automobilist și-a pierdut viața în urma căderii unui arbore de 20 de metri în sud-vestul țării.

Furtuna a lovit coasta de vest a Franței, înainte de a se deplasa la finalul după amiezii spre zonele centrale și sud-estice ale țării. Potrivit Météo-France, vântul a suflat cu viteze excepționale pe coasta vestică, de până la 193 de kilometri pe oră.

Trei adolescenți au fost grav răniți în vestul țării, iar patru copii au fost răniți ușor la Brive (sud-vest), după prăbușirea acoperișului unei școli, a indicat într-un comunicat prim-ministrul Bernard Cazeneuve.

La ora 16.00 GMT, 600.000 de case au rămas fără curent electric în întreaga țară, potrivit directorului rețelei de distribuție a energiei electrice, Enedis.

Acest lucru nu s-a mai întâmplat de la marea furtună din 1999, soldată cu zeci de morți și 3 milioane de case rămase fără electricitate.

De asemenea, ploile abundente au forțat închiderea accesului la o autostradă care deservește capitala, a adăugat Bernard Cazeneuve.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu