Furtuna uriaşă, însoţită de frig, ninsori şi vânt puternic, care a lovit estul SUA a ucis 17 oameni

Embed:

Furtuna uriaşă, însoţită de frig, ninsori şi vânt puternic, care a lovit estul Statelor Unite s-a soldat cu 17 morţi până acum.

În Boston, stratul de zăpadă a ajuns la 45 de centimetri, iar în zona portului străzile au fost inundate. Experţii spun că fluxul este la cel mai înalt nivel din ultimii aproape 100 de ani şi că vor trece câteva zile până la retragerea completă a apelor oceanului.

În Carolina de Sud a nins pentru prima oară în ultimii 20 de ani, iar in Florida - pentru prima oară in aproape 30. E drept, acolo omătul s-a topit rapid din cauza temperaturii ridicate.

Peste 4 mii de zboruri interne au fost anulate.

Furtuna, denumită de meteorologi ciclonul-bombă, va afecta estul Americii de Nord şi în următoarele zile.

După ce trec ninsorile, se aşteaptă un val de frig arctic. Experţii avertizează că s-ar putea înregistra cele mai scăzute temperaturi din istoria Statelor Unite.

Aproape 60 de milioane de oameni locuiesc în zonele aflate în calea furtunii, iar autorităţile au emis avertizări meteorologice în toate cele 13 state din est. Compania feroviară Amtrak a suspendat o serie de trenuri, iar companiile de transport auto au redus numărul de curse rutiere.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu