Furtuna tropicală Cindy a lovit sudul SUA. Un copil de 10 ani a murit

Un copil și-a pierdut viața miercuri după ce furtuna tropicală Cindy, însoțită de ploi torențiale și posibil de tornade, a lovit sudul SUA, relatează joi AFP, potrivit Agerpres.ro.

Furtuna numită Cindy a lovit coasta de sud-vest a Louisianei și estul Texasului în jurul orei 09.00 GMT, cu rafale de vânt cu viteze care puteau atinge până la 110 km/h, a anunțat Centrul național al uraganelor (NHC), cu sediul la Miami, în Florida.

Un băiat de zece ani a murit miercuri într-un oraș de coastă din Alabama după ce a fost lovit de un trunchi de copac proiectat de un val puternic, a relatat un ziar local.

Copilul care vizita regiunea împreună cu familia sa din Missouri se afla într-o locuință de la malul mării, potrivit ziarului New Orleans Times-Picayune.

Cindy ar urma totuși să scadă din intensitate când va avansa spre nord și spre nord-est. Furtuna ar urma să lovească vineri Arkansas și apoi Tennessee, potrivit ultimului buletin al NHC.

La ora 11.00 GMT furtuna se afla la 65 km nord-vest de lacul Charles din Louisiana, fiind însoțită de rafale de vânt de 65 km/h. Aceasta va fi însoțită de ploi torențiale care pot provoca căderi de precipitații de 7,5 până la 15 cm, respectiv de 30 cm pe alocuri, în Texas, în Louisiana și în Arkansas până vineri.

De asemenea, este posibil să se formeze tornade, a avertizat NHC. Furtuna a trecut la vest de New Orleans, care a fost devastat de uraganul Katrina în 2005.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu