Furtuna Friederike, care a lovit nordul Germaniei, a provocat pagube de un miliard de euro

Furtuna Friederike, care săptămâna trecută a lovit nordul Germaniei, a provocat pagube în valoare de un miliard de euro, aproape dublu faţă de estimările iniţiale, a anunţat Asociaţia Asigurătorilor Germani (GDV), potrivit Jurnalul.ro.

Potrivit celor mai recente estimări ale GDV, furtuna Friederike a provocat pagube de aproximativ 900 milioane de euro clădirilor la care se adaugă pagube de 100 de milioane de euro provocate autovehiculelor.

Conform noilor estimări, Friederike este a doua cea mai scumpă furtună care a lovit Germania după furtuna Kyrill, care în anul 2007 a provocat pagube de două miliarde de euro.

În total, furtuna Friederike a provocat moartea a cel puţin 12 persoane în vestul Europei, din care opt în Germania. Numeroşi arbori au fost smulşi de rafalele de vânt care au suflat cu 130 km/h, iar la un moment dat în vestul Germaniei viteza vântului era de 203 km/h.

Operatorul feroviar german Deutsche Bahn a fost nevoit să suspende traficul pe liniile mari, o măsură fără precedent după furtuna Kyrill.

Circulaţia rutieră a fost şi ea perturbată, în special în Olanda, unde 66 de camioane au fost răsturnate de rafale de vânt - un record din 1990 - provocând în anumite locuri ambuteiaje monstru, potrivit biroului circulaţiei rutiere.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu