Furtuna deosebit de violentă, Ali, a făcut primele victime în Irlanda şi nordul Marii Britanii. Doi oameni au murit

Doi oameni au murit, transporturile au fost paralizate iar aproape 400.000 de locuinţe au rămas fără curent electric. Pasagerii unui avion, între care se aflau şi români, au trecut prin mari emoţii. Rafalele de vânt l-au obligat pe pilot să repete de mai multe ori manevrele de aterizare.

Prima furtună puternică a sezonului s-a abătut mai întâi asupra Irlandei. Vântul care a atins 160 de kilometri pe oră a făcut, aici, prima victimă: o turistă din Elveţia. Împinsă de vânt, rulota în care dormea s-a prăbuşit în mare, de pe o faleză. 

În Irlanda de Nord, un bărbat a murit, iar altul a fost grav rănit după ce au fost striviţi de un copac doborât de vânt. Cei doi făceau o reparaţie într-un parc forestier.

Un alt copac s-a prăbuşit peste autobuzul unei echipe universitare de fotbal, dar sportivii au avut noroc şi au scăpat fără răni grave. Printre şoferii care au înfruntat ploaia şi vântul s-au aflat şi români stabiliţi în Irlanda.

Alţi români au trăit momente dramatice într-un avion care zbura spre Dublin. Pilotul a încercat de trei ori să aterizeze dar, de fiecare dată, a fost nevoit să înalţe din nou aparatul în ultimul moment, din cauza vântului puternic. Avionul a aterizat, până la urmă, în Anglia, la Liverpool. Speriaţi, pasagerii au preferat să coboare şi să rămână la sol.

În Scoţia, elevii nu au avut voie să plece pe jos, acasă, pentru a nu fi accidentaţi de obiectele aruncate de vânt. Iar o navă de croazieră cu peste 500 de pasageri la bord a pornit în derivă după ce s-a desprins de ţărm. Câteva remorchere au ieşit pe mare şi au readus pachebotul în port, scrie observator.tv

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu