Furtuna de ieri a făcut VICTIME. O fetiţă din Volontiri a murit după ce a călcat pe un fir electric rupt

Embed:

Furtuna de ieri a făcut două victime. O fată în vârstă de 12 ani din satul Volontiri, Ştefan Vodă, a murit după ce a călcat pe un fir electric rupt, iar o femeie din Chişinău a ajuns la spital după ce un copac a căzut peste ea.

În urma vântului puternic, 40 de localităţi rămân în continuare fără curent electric. În Capitală, furtuna a doborât la pământ două sute de copaci care au distrus acoperişuri, iar mai multe locuinţe au fost inundate.

În urma vijeliei de ieri, 13 apartamente dintr-un bloc din sectorul Râşcani au fost inundate. S-a întâmplat după ce vântul puternic a smuls fâşiile de tablă puse provizoriu.

Oamenii spun că, acum câţiva ani, o companie s-a angajat să contruiască o mansardă, dar a falimentat şi a abandonat lucrările. De aceea, acoperişul era deteriorat.

Şi locuitorii acestui bloc de pe strada Gheorghe Ureche din Capitală spun că au trăit clipe de coşmar în timpul ploii de ieri. Vântul puternic a smuls din rădăcini un arbore care a căzut peste o casă. Copacul a distrus gardul, conducta de gaz şi a rupt firele de electricitate.

Angajaţii de la Spaţii Verzi au intervenit şi în curtea unui bloc de locuinţe din sectorul Botanica. Pentru a ajunge la un copac căzut peste apartamente, aceştia au fost nevoiţi să-şi facă loc printre alţi arbori.

Potrivit întreprinderii "Spaţii Verzi", oraşul va fi curăţat de crengi şi copaci timp de o săptămână.

"Au fost primite 162 de apeluri, da în fiecare apel câte 5-6 arbori. Asta înseamnă că în jur de 200 de arbori au fost afectaţi. Cel mai afectat a fost Botanica, şi sectorul Centru", a spus şeful "Spaţii Verzi", Eliferii Harauţă. 

Echipajele companiei Gas Natural Fenosa continua să muncească pentru a remedia consecinţele furtunii şi pentru a reconecta localităţile rămase fără curent.

Oamenii sunt îndemnaţi să respecte regulile de securitate şi să nu atingă cablurile electrice rupte.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu