Furtuna de aseară a lăsat o imagine dezolantă în satul Budeşti: Mai multe case fără acoperişuri

Embed:

Furtuna de aseară a lăsat în urmă o imagine dezolantă în satul Budeşti, din municipiul Chişinău. Vântul puternic a smuls copaci din rădăcini şi a lăsat mai multe case fără acoperişuri.

Şi traseul care leagă localitatea de Capitală a rămas blocat în urma intemperiei. În prezent, angajații de la Spații Verzi lucrează pentru a înlătura consecințele dezastrului. 

Locuitorii din Budeşti spun că furtuna a durat aproximativ o oră, iar vântul puternic și ploaia torenţială a distrus acoperișurile mai multor case.

"A plouat tare puternic. Cu gheață a început. După care s-a stârnit un vânt. Mare, puternic, un vând și a bătut copacii. Aceasta nu este pentru prima dată, a mai fost prin Budești, dar și pe acasă."

"Tare mare vijelie a fost. Chiar și prin sat s-au dărâmat copacii, s-au rupt. Prăpastie, gheață a fost multă. Fasolele per general, tot le-au bătut bine."

Angajații de la "Spații Verzi" s-au mobilizat în număr mare pentru a debloca drumul de acces în localitate.

"12 copaci prăvăliți.Vânt, scăpărături, cu tunete. Pe noi ne-au dus în altă parte că s-a blocat drumul spre Chișinău. Nu putea să meargă transportul. Un copac a căzut și a blocat strada. Ne-am dus urgent cu pila și am deblocat tot drumul", a comunicat angajatul întreprinderii "Spații Verzi", Vladimir Perciuleac.

În urma furtunii și ploilor puternice de noaptea trecută, 21 de localităţi din centrul şi sudul ţării au rămas, parţial sau în totalitate, fără curent electric.

Potrivit Gas Natural Fenosa, cei mai afectaţi de intemperie sunt consumatorii din raioanele Cahul, Cantemir, Anenii Noi, Criuleni, Strășeni și Găgăuzia.

Echipele de intervenţie lucrează pentru a înlătura defecțiunile. Specialiștii le recomandă cetăţenilor să ocolească firele electrice rupte de pe stâlpi pentru a nu-şi pune viaţa în pericol.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu