FURTUL de la MAIB. Păgubaşii, anunțați prin SMS: Vom sta aici să aflăm dacă banca ne va întoarce banii (VIDEO)

Embed:

Oamenii care au fost prejudiciaţi în urma furtului de la Moldova Agroindbank spun că au aflat despre faptul că banca a fost spartă printr-un SMS. 

Astăzi, aceştia au mers la sediul central al MAIB pentru a afla care este situația cu banii lor:

"Toţi am aflat prin intermediul unui SMS, nu au telefonat să spună ce s-a întâmplat. Am venit repede la filială. Un paznic a spus să mergem la poliţie, unde am scris declaraţie. Au ieşit câţiva reprezentanţi de la bancă şi ne-au spus că totul se va rezolva. Dar nu avem încă nimic concret".  

"Nu vom pleca de aici fără un răspuns concret. Vom sta aici să aflăm dacă banca ne va întoarce banii. Aici sunt oameni care au muncit peste hotare o viaţă şi au adunat aceşti bani. Stăm aici de dimineață, ne-au întrebat pe fiecare doar ce sumă aveam și ce documente".

"Vrem să ne întoarcă ceea ce este al nostru. Eu sunt la pensie şi ce s-a întâmplat? Am rămas fără bani. Am vrut să-mi asigur bătrânețea.

"Ne-au spus că s-a întâmplat din neglijenţa pazei filialei. Ne-au spus că e vorba de neglijenţă".

Victimele mai spun că la ora 14:30 urmează să aibă loc ședința consiliului de directori ai băncii, la care urmează să fie discutat subiectul. 

Amintim că Poliţia confirmă informaţia difuzată de presă în cazul furtului de la o filială a Moldova-Agroindbank. Potrivit unui comunicat al IGP, pagubele se ridică la 30 de milioane de lei. Anchetatorii precizează că au fost golite 84 de casete, din care au fost sustraşi bani, bijuterii şi alte bunuri. În comunicatul de presă al IGP este menționat faptul că furtul a fost planificat minuţios din timp.

Anterior, şeful Inspectoratului de Poliţie Buiucani, Lilian Pascaru a declarat că există mai mulţi suspecţi, dar nu a oferit detalii. 

Furtul s-a produs sâmbătă, între orele 3 şi 5 dimineaţa, iar poliţia a fost sesizată abia la ora 09:25. Hoţii au reuşit să pătrundă în interior după ce au deconectat energia electrică din sediul băncii şi au deteriorat grilajul din metal de la intrarea din spatele edificiului.

De asemenea, camerele de supraveghere şi alarma au fost deconectate.

Pe de altă parte, potrivit unui comunicat emis de MAIB, banca dispune de unul dintre cele mai complexe sisteme de securitate, inclusiv în sucursala Chişinău-Buiucani, iar acest lucru este cunoscut şi de organele de drept.

Citeşte şi: PRECIZĂRILE MAIB în cazul furtului de la o filială a băncii: Pledăm pentru o investigaţie transparentă

Cu toate acestea, potrivit poliției, banca nu a respectat standardele de securitate în cadrul filialei vizate. Dacă vor fi identificaţi şi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă să facă până la 12 ani de puşcărie.

Lasă un comentariu