Furtul de la MAIB: 1.000.000 DE LEI RECOMPENSĂ pentru persoanele care vor oferi informaţii ce ar contribui la reţinerea hoţilor

Embed:

Fiecare client păgubit în urma furtului de la MAIB va fi recompensat cu o sumă de până la 500.000 de lei, în funcție de informațiile prezentate inclusiv organelor de poliție referitor la valorile avute în cont. Hotărârea a fost luată de Consiliul Moldova Agroindbank.

"Persoanele care depun bunuri în casetele băncii nu au obligaţia să le declare. E la discreţia lor dacă vor să o facă sau nu. Fiecărui client îi va fi compensată suma deţinută în caseta de siguranţă, cu menţiunea că valoarea acesteia nu va depăşi 500.000 de lei. Deci, fiecare client va primi sume diferite în funcţie de declaraţiile făcute inclusiv organelor de anchetă", au menţionat reprezentanţii MAIB.

Totodată, MAIB a anunţat o recompensă de 1.000.000 de lei persoanelor care vor furniza date ce ar contribui la reținerea infractorilor şi recuperarea bunurilor furate.

Amintim că, potrivit unui comunicat al IGP, suma pagubelor în cazul furtului de la filiala  Moldova-Agroindbank se ridică la 30 de milioane de lei. Anchetatorii precizează că au fost golite 84 de casete, din care au fost sustraşi bani, bijuterii şi alte bunuri. În comunicatul de presă al IGP este menționat faptul că furtul a fost planifica minuţios din timp.

De asemenea, potrivit poliției, banca nu a respectat standardele de securitate în cadrul filialei vizate. Anterior, şeful Inspectoratului de Poliţie Buiucani, Lilian Pascaru a declarat că există mai mulţi suspecţi, dar nu a oferit detalii. 

Furtul s-a produs sâmbătă, între orele 3 şi 5 dimineaţa, iar poliţia sesizată abia la ora 09:25.

Hoţii au reuşit să pătrundă în interior după ce au deconectat energia electrică din sediul băncii şi au deteriorat grilajul din metal de la intrarea din spatele edificiului.

De asemenea, camerele de supraveghere şi alarma au fost deconectate. Dacă vor fi identificaţi şi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă să facă până la 12 ani de puşcărie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu