FURT la o casă de schimb valutar din Capitală. Cine este suspecta şi ce riscă (VIDEO)

Embed:

Jaf la o casă de schimb valutar din Capitală. O tânără, în vârstă de 23 de ani, care era în probă pentru funcţia de casieriţă, a furat 600 de euro şi 5.000 de lei şi a dat bir cu fugiţii. Incidentul a avut loc la începutul lunii octombrie, ziua în amiaza mare, în sectorul Râșcani, însă, făptașa a fost reţinută o săptămână mai târziu. Suspecta, care nu este la prima abatere de la lege şi-a recunoscut fapta, iar în cadrul audierilor a spus poliţiştilor că banii i-ar fi pierdut. 

Dispariţia banilor au fost observată chiar de proprietarul schimbului valutar. Astăzi, la faţa locului l-am găsit pe acesta, iar el ne-a povestit că tânăra este din regiunea transnistreană. Ea dorea să se angajeze în calitate de casier, iar în ziua furtului, era în a doua zi de stagiere.

"În momentul când se efectua proba alături stătea un casier, cineva l-a sunat pe mobil şi acesta a ieşit pentru puţin timp. Când s-a întors, în 10 secunde, au fost sustraşi banii din casă. Nouă ea ne-a spus că merge să-şi cumpere ceva de mâncare. În vreo 20 de minute când nu s-a întors, am înţeles că ceva nu e în regulă, am verificat banii", a menţionat proprietarul casei de schimb valutar.

Acesta mai spune că recent a instalat şi cameră video în interior, iar cel mai probabil, tânăra nu ar fi observat-o: "Bani erau mai mulţi în casă, eu eram în coridor, făceam careva lucrări la o construcţie, ea a rămas singură, ca să nu facă gălăgie a sustras ceea ce era posibil doar, în apropiere pe masă erau lei, valută. Înregistrările video ne susţin în acest moment".

Potrivit oamenilor legii, tânăra nu este la prima abatere de la lege.

"Tânăra în vârstă de 23 de ani este suspectată în mai multe cazuri de acest gen, în care a procedat după aceeaşi schemă. În pauza de masă aceasta a sustras din aparatul de schimb valutar 500 de euro şi cinci mii de lei. Aceasta este bănuită în mai multe cazuri comise în mai multe sectoare ale Capitalei, adică urmează să stabilim complicitatea ei în aceste cazuri", a declarat Svetlana scripnic, ofiţer de presă al Poliţiei Capitalei.

Bănuita este cercetată în stare de libertate pentru furt, însă, ea riscă amendă în valoare de până la 13 mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii sau până la doi ani de puşcărie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu