FURT ELECTRONIC. Datele de pe cardurile a SUTE DE MII de clienţi ai companiei British Airways, FURATE

British Airways a lansat o investigație "urgentă" și a anunțat autoritățile după ce sute de mii de detalii personale și financiare ale clienților companiei au fost sparte, scrie libertatea.ro.

Un număr de 380.000 de clienți ai companiei aeriene ar putea fi afectați de furtul datelor de pe cardurile folosite pentru comenzi online.

Persoanele care au făcut la British Airways rezervări online sau cu ajutorul aplicației mobile în perioada 21 august până în 5 septembrie li se recomandă să contacteze băncile emitente şi să urmeze recomandările acestora.

Vestea bună este că datele furate nu includ detalii despre pașapoarte sau deplasări. Breşa de securitate a fost remediată, iar în prezent site-ul de internet al companiei funcţionează normal.

Clienții companiei sunt nemulțumiți că nu au fost contactați în mod direct cu privire la cele întâmplate, deși British Airways a deschis imediat o anchetă şi a informat autoritățile cu privire la cele întâmplate.

"Ne pare extrem de rău pentru întreruperea activității din cauza activităților infracționale. Luăm în serios protecția datelor clienților noștri”, a declarat președintele și directorul executiv al British Airways, Alex Cruz.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu